© Protestantse Gemeente Hummelo

Even buiten de bebouwde kom aan de Zelhemseweg heeft de Hummelose kerk haar eigen begraafplaats. Omdat het eigendom en beheer bij de kerk ligt, is dus sprake van een bijzondere begraafplaats en niet van een algemene begraafplaats.
Er wordt naar gestreefd de begraafplaats een waardige uitstraling te geven. Het is een oude begraafplaats waar veel onderhoud aan noodzakelijk is. Het groot onderhoud onderhoud wordt verzorgd door een hoveniersbedrijf, met daarbij de hulp van een groot aantal vrijwilligers.

Verbonden met Hummelo

Misschien ten overvloede, de bijzondere begraafplaats wordt geëxploiteerd door de Hummelose kerk, maar iedereen die zich verbonden voelt met Hummelo, of het nu een urn of een ter aardebestelling is, kan hier zijn laatste rustplaats vinden.

De wet schrijft voor dat bij een begraafplaats wat algemene informatie gegeven moet worden over de desbetreffende begraafplaats. Daarom is er een informatiebord geplaatst, aan de linkerkant, net voordat u bij de hoofdingang bent. Het volledig begraafplaatsreglement vindt u hier. De tarieven van de Protestants Gemeente Hummelo vindt u hier. En de geschiedenis van de begraafplaats kunt u hier nalezen.

Contactpersoon begraafplaats:

Ben de Vries kerkrentmeester        Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Hendrien Minkhorst      administratie 06-12072135  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Henk Reinders grafdelver 0314-382068      Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.