De ouderling-kerkrentmeesters zijn binnen de kerkenraad de eerstverantwoordelijken voor de materiële en financiële aangelegenhedenvan de kerk. Die verantwoordelijkheid heeft concreet betrekking op het beheer en het onderhoud van de gebouwen en van de begraafplaats en ook op de geldwerving om het gemeente zijn mogelijk te maken.
Het kerkrentmeestersteam is vol enthousiasme aan de slag om de kerkelijke gemeente van Hummelo zowel letterlijk als figuurlijk in goede gezondheid te houden!
Gezonde financiën met een blik op de toekomst. Duurzaam en vooruitkijkend zodat we toekomstige uitgaven kunnen beheersen.

Het college van Kerkrentmeesters bestaat uit:

Dirk Jan Huntelaar, voorzitter
Keppelseweg 1, 6999 AM Hummelo
0314-382087 / 06-13904357
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Leida Wenneker-Kuperij, secretaris
Keppelseweg 2, 6999 AP Hummelo
0314-381724
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Heleen Hendriksen, penningmeester
J.D. Pennekampweg 33
6999 CH Hummelo
0314-382022
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Ben de Vries
Zelhemseweg 15, 6999 DN Hummelo
0314-381428
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Even buiten de bebouwde kom aan de Zelhemseweg heeft de Hummelose kerk haar eigen begraafplaats. Omdat het eigendom en beheer bij de kerk ligt, is dus sprake van een bijzondere begraafplaats en niet van een algemene begraafplaats.
Er wordt naar gestreefd de begraafplaats een waardige uitstraling te geven. Het is een oude begraafplaats waar veel onderhoud aan noodzakelijk is. Het groot onderhoud onderhoud wordt verzorgd door een hoveniersbedrijf, met daarbij de hulp van een groot aantal vrijwilligers.

Verbonden met Hummelo

Misschien ten overvloede, de bijzondere begraafplaats wordt geëxploiteerd door de Hummelose kerk, maar iedereen die zich verbonden voelt met Hummelo, of het nu een urn of een ter aardebestelling is, kan hier zijn laatste rustplaats vinden. 

De wet schrijft voor dat bij een begraafplaats wat algemene informatie gegeven moet worden over de desbetreffende begraafplaats. Daarom is er een informatiebord geplaatst, aan de linkerkant, net voordat u bij de hoofdingang bent. Het volledig begraafplaatsreglement vindt u hier. De tarieven van de Protestants Gemeente Hummelo vindt u hier. En de geschiedenis van de begraafplaats kunt u hier nalezen.

Contactpersoon begraafplaats:

Ben de Vries kerkrentmeester        Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Hendrien Minkhorst      administratie 06-12072135  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Henk Reinders grafdelver 0314-382068      Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
   

Kerktoren Hummelo  

De kerktoren van Hummelo.

   

Online dienst (klik op de foto)  

Online-kerkdienst kerk Hummelo

   

Groene Boekje '22 - '23  

Het Groene Boekje van de kerk in Hummelo

   

Jongeren  

Jongeren in Hummelo

   

Facebook  

   

Beleidsplan  

Beleidsplan Protestanse gemeente Hummelo

   

Ontmoeting  

   

Begraafplaats en tarieven  

Ingang begraafplaats Hummelo

   

Vrienden v.d. Hummelose Kerk  

Vrienden van de Hummelose Kerk

   

AVG  

   
© Protestantse gemeente Hummelo 2022