KERKDIENSTEN

Zondag 14 mei
10.00 uur ds. J.A.D. van der Boon uit Wassenaar

Donderdag 18 mei Hyndendael
15.00 uur ds. D. Engelage

Zondag 21 mei
10.00 uur ds. Elise Roth-Wijnands m.m.v. koor De Lofstem uit Wittebrink/Zelhem

Zondag 28 mei
10.00 uur ds. Reinier Kleijer uit Haren, koffie/theedrinken na de dienst.

Bij de diensten
Op zondag 14 mei verwelkomen we ds. van der Boon uit Wassenaar. Koster is Marco Huntelaar en organist Ap Addink.

Op donderdag 18 mei is weer de maandelijkse kerkdienst in Zorgcentrum Hyndendael, waarin ds. Engelage zal voorgaan. Vanaf half 3 bent u welkom voor een kopje koffie of thee, de dienst begint om 3 uur.

Zondag 21 mei
Deze zondag mogen we de Christelijke Gemengde zangvereniging ''De Lofstem'' uit de
Wittebrink – Zelhem verwelkomen.
De lezing uit Johannes 16: 16-24 zal centraal staan. Het is een gedeelte uit een lang gesprek dat Jezus met zijn leerlingen heeft. Jezus spreekt over Zijn naderend afscheid. De leerlingen worden ongerust en onzeker: hoe kan Jezus ons nu verlaten. Worden we dan nu alleen gelaten om het werk van Jezus voort te zetten? Jezus stelt zijn leerlingen telkens gerust. De eerste Christenen werden 'mensen van de Weg' genoemd. Wie gelooft, is in beweging. En alleen gaande weg, of te wel als je "de weg gaat", kun je vorm geven aan wat je gelooft. Hoe die weg soms ook vol hobbels en kuilen zit, welke tegenslagen we soms ook meemaken. De Weg leidt ergens toe: naar het huis met de vele kamers.

Ds. Elise Roth-Wijnands

Koster in deze dienst is Jan Teerink en Atze Douma bespeelt het orgel.

Kinderkerk
Met de Paasviering zijn de kinderen van de Kinderkerk en JC bij elkaar gekomen om te genieten van het Paasontbijt.
In de kerk mocht Teun als zondagskind samen met Vera het drempelgebed lezen en daarna een samenspraak doen met mw. Jansje Ruiterkamp.
Tijdens het gezellig samenzijn heeft Natalie op het scherm het Paasverhaal laten zien en daarna werd de muziek van de Passion opgezet.
Het was een geslaagd ontbijt mede dankzij de hulp van de leiding en ouders van JC!
Op 21 mei is er weer kinderkerk, we hopen jullie dan allemaal weer te zien.

UIT ONZE GEMEENTE

Paaskaars 2016.
In Hummelo is het een goede gewoonte dat de paaskaars van het voorgaande jaar naar haar gemeenteleden gaat. Onlangs hebben Hermien Langeler en ondergetekende, de kaars naar mevrouw Buitenhuis gebracht. Sinds kort wonende in Hyndendael. Vorig jaar is haar man, ds. Lourens Buitenhuis, overleden. Regelmatig beklom hij de preekstoel in onze kerk. Het is een mooie gedachte dat de symboliek die de paaskaars met zich meebrengt, namelijk de aanwezigheid van Christus, nu in haar nieuwe woonomgeving tastbaar is.
Ds. Elise Roth-Wijnands

Bloemengroet
Vanuit de dienst op 30 april is de bloemengroet gebracht naar mw. Smeitink-Knaake, De Zuylenkamp en op zondag 7 mei heeft mw. van Til, Loenhorsterweg de bloemengroet ontvangen.

Bedankje:
Beste gemeenteleden van de Protestantse Gemeente Hummelo,
Afgelopen maart vierde ik mijn vijfentwintigjarig ambtsjubileum als predikant. Ik heb op die zondag gepreekt over dezelfde teksten als 25 jaar geleden bij mijn bevestiging en intrede in Hummelo. Dat was bijzonder. Ik heb in Hummelo een heel mooie tijd gehad waar ik nog vaak aan terugdenk. Ik was erg blij met de felicitatiekaart met de handtekeningen van de kerkgangers. Heel hartelijk bedankt en een hartelijke groet terug.
Gods zegen, Bart Vijfvinkel

Verjaardagvisite
De 80 + verjaardagsvisite wordt vanaf heden 2 keer per jaar gehouden. Reden is dat de groep dan iets groter is, de ouderlingen denken dat het dan nog gezelliger wordt.
De eerstkomende 80+ visite is op woensdagmiddag 21 juni. Schrijf het vast in uw agenda.
Wie het aan gaat krijgt voor half juni een persoonlijke uitnodiging.

UIT DIACONIE EN KERKENRAAD

Kerkbalans 2017
In een eerdere editie van Kerkleven hebben wij u een tussenstand gegeven van de ontvangen toezeggingen. De stand was op dat moment € 55.418,-. Wij zijn erg blij u te kunnen melden dat de teller op dit moment staat op € 56.518,-. Dit overtreft het resultaat van 2016. Nogmaals heel hartelijk dank voor uw bijdrage aan Kerkbalans 2017.

Venster
Het kwartaalblad Venster van Stichting Oude Gelderse Kerken ligt weer, voor belangstellenden, in het voor- en achterportaal en in De Ruimte. Deze keer staat er een uitgebreid artikel in over de Nederlands-hervormde kerk in Aerdt. Deze kerk van de Protestantse Gemeente Rijnwaarden, waar onze dominee Elise Roth-Wijnands ook predikant is, is op 27 januari jl. overgenomen door de Stichting.

COLLECTES EN GIFTEN

Op zondag 14 mei is de uitgangscollecte bestemd voor het Plaatselijk diaconaal werk.
De opbrengst van deze collecte is bestemd voor het werk van de plaatselijk diaconie. De diaconie steunt mensen in de eigen gemeente die dat nodig hebben. Er worden ook regelmatig giften gegeven aan instellingen in de regio die goed werk doen op sociaal gebied zoals verpleeg- en verzorgingstehuizen of hospice's in onze regio. Ook wereldwijd ondersteunen wij projecten.
Op zondag 21 mei wordt voor Eredienst en Muziek gecollecteerd, wel toepasselijk door de medewerking van een koor.

Giften
Via ouderling Diny Veldhorst is een gift ontvangen van € 25,- te besteden door de kerkrentmeesters, hartelijk dank hiervoor.

Via Jopie Tankink hebben wij van een bewoonster van het Hyndendael, een gift van € 10,- ontvangen.
Onze hartelijke dank!

de Kerkrentmeesters

BIJEENKOMSTEN

23 MEI OPTREDEN AMERIKAANS STUDENTENKOOR IN KERK HUMMELO:

Op dinsdagavond 23 mei vindt er in de Hummelose kerk een wel heel bijzonder concert plaats. De bezoekers krijgen dan namelijk een optreden te zien van het prijzenwinnende University of Alabama at Birmingham Choir. Een Amerikaans studentenkoor van vijftig (!) man horen zingen, zo'n kans krijg je niet iedere dag. En dan behoort dit koor ook nog eens tot de wereldtop. Tijdens hun tour door Europa doet het koor ook het prachtige kerkje van Hummelo aan en de organisatie, de Stichting Dorpshuis Hummelo, is daar maar wat trots op! Voorafgaand aan het optreden nemen ze deel aan een van de bekendste korencompetitie ter wereld in Londen. Hier in Hummelo gaat het niet om de winst of om de knikkers. Het enige wat de koorleden hoeven als tegenprestatie voor het zingen van de longen uit het lijf is een etentje bij overbuurman Restaurant de Gouden Karper.

Hummelose roots
Hoe komt dit koor uit Amerika van vijftig man sterk nu uitgerekend in het kleine Hummelo terecht? Toegegeven, helemaal toevallig is dit niet. Tenor Christiaan Heersink (21) zijn roots liggen in het dorp, want zijn opa Jan Heersink is geboren in Hummelo op boerderij 'De Pas' aan de Hessenweg. De familie is nog steeds met regelmaat in het dorp te vinden en heeft nog veel contact met de relatives in Nederland. Christiaan is de initiatiefnemer van deze indrukwekkende operatie, inclusief de reis, hotels en verblijf. Hij heeft Dorpshuis de Ruimte benaderd met het verzoek om op te mogen treden. In de zomers komt hij al elk jaar naar de Achterhoek, o.a. om op de Zwarte Cross mee te helpen, dus Heersink verloochent zijn afkomst niet! Met zijn koor in Hummelo optreden is voor alle partijen iets heel bijzonders.

Strong reputation of choral excellence
Het koor heeft een sterke reputatie opgebouwd en heeft opgetreden op internationale koorcompetities. Het UAB Concert Choir bestaat uit muziekstudenten aan de Universiteit van Alabama, maar ook studenten met een ander hoofdvak. In Amerika ligt het niveau van samenzang in koren zeer hoog. Het koor brengt twee sets ten gehore met blues en gospel (swingen in de kerk!) en wat meer klassieke werken, met daartussen een pauze. Het concert is geschikt voor jong en oud. Kaarten voor het concert kosten slechts vijftien euro en er zijn maximaal 250 plaatsen. Maak gebruik van deze eenmalige kans.
Als u graag vooraf wilt genieten van een heerlijk diner, dan biedt de Gouden Karper u een arrangement aan. Voor € 42,50 eet u eerst bij de overburen van de kerk en geniet u daarna van het concert. 17:30 uur aanvang diner, 20:00 uur aanvang concert. Losse kaarten en arrangementskaarten zijn verkrijgbaar bij de Spar en te reserveren via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

TENSLOTTE
Een groet voor u en jullie allen vanuit de kerkenraad en goede concentratie en succes voor degenen die met zijn of haar examen bezig zijn.

Henny van Zadelhoff-Bessselink.

   
© Protestantse gemeente Hummelo 2013