Een nachtje slapen in zelfgemaakte krotjes van karton, wie vindt dat niet spannend? Elk jaar doen honderden jongeren op verschillende plaatsen in het land mee aan de actie Nacht Zonder Dak. Zo ervaren ze voor één nacht wat jongeren elders in de wereld elke nacht meemaken. Want er zijn heel veel jongeren voor wie het leven zonder dak boven hun hoofd geen keuze is.
In het weekend van 7 en 8 september deden 9 jongeren en 4 volwassenen uit Hummelo, Drempt en Keppel mee aan deze actie georganiseerd door de jeugdouderlingen van de Protestantse Gemeente Hummelo, Drempt en Oldenkeppel.


Ze waren te gast bij de familie Hilhorst aan de Broekstraat 37 in Hummelo. In een paar uur tijd ontstond hier een sloppenwijk. Voor ons was het een gezellig en spannend avontuur, maar het besef waar het geld naar toe gaat was er zeker.

Deelnemers aan de Nacht Zonder Dak laten zich door familie en vrienden sponsoren. De opbrengst gaat naar projecten in Bolivia, Cambodja en Kenia. Er werd een bedrag bij elkaar gebracht van € 900,00! Zondagochtend werden na een gesponsord ontbijt de slaapplaatsen van karton weer opgeruimd en vertrok iedereen moe maar voldaan naar huis. Op naar volgend jaar, want dan is er zeker weer een Nacht zonder Dak!

   
© Protestantse gemeente Hummelo 2013