Nu de coronaregels allemaal zijn afgeschaft kunnen we weer de palmpaasoptocht organiseren. Een palmpaasoptocht met alles erop en eraan, eieren zoeken, met de stokken door de kerk, muziek.

Op de zaterdag voor de optocht, dat is 9 april, tussen 14.00 en 15.00 uur gaan we in de Ruimte palmpaasstokken maken. Al het materiaal is aanwezig. Wel vragen we een vrijwillige bijdrage om de onkosten te dekken.

Op zondag 10 april beginnen we om 10.00 uur op het schoolplein waar de eieren verstopt liggen. Alle kinderen zijn van harte welkom om mee te helpen zoeken. Als alle eieren zijn gevonden gaan we om 10.45 naar de kerk met de stokken. Om 10.50 is de muziek bij de kerk en kan de optocht beginnen.
De route is als volgt: Dorpsstraat, Pennekampweg, Brouwerij, Keppelseweg, Groeneweg, Beatrixlaan, Bakkerstraat, Dorpsstraat.
Na afloop van de optocht is er voor ieder kind met stok een verrassing.

Op paasmorgen, zondag 17 april, beginnen we gezamenlijk in de kerk om 10.00 uur. Daarna staat in de Ruimte de paasmaaltijd klaar. Onder het genot van een glaasje drinken en het eten van de matzes gaan we luisteren naar het paasverhaal. Het verhaal dat de discipelen op paasmorgen een leeg graf vinden. En hoe dat verder gaat horen jullie tijdens het paasontbijt.

Omdat in coronatijd het collectedoel wat was ondergesneeuwd gaan we ook dit seizoen nog een keer proberen om Zorgboerderij de Bult te helpen. Zij willen graag een instrument aanschaffen waarmee zij makkelijker contact kunnen maken met mensen die daar moeite mee hebben.
De kinderen hebben daarvoor een spaarpotje gemaakt waarmee ze de komende weken geld kunnen sparen, misschien kunnen ze wel een klusje doen of gaan ze lege flessen verzamelen. We hopen op een mooi bedrag voor de zorgboerderij.

Namens de Kinder- en Jeugdkerk,
Anita Nusselder

   

De Ruimte  

   

Online dienst (klik op de foto)  

Online-kerkdienst kerk Hummelo

   

Jongeren  

Jongeren in Hummelo

   

Facebook  

   

Ontmoeting  

   

AVG  

   
© Protestantse gemeente Hummelo 2022