Kerkdiensten

ds. Elise Wijnands van de Protestanse gemeente HummeloKomende zondag, 3 juli, is de voorganger pastor Mia Tankink uit Keijenborg, de organist is: Frans Konincks, de ouderling van dienst: Heleen Hendriksen en de eindcollecte is voor het: Het Plaatselijk Jeugdwerk

Voor meer informatie over deze dienst klikt u op: Liturgie

De dienst is ook online te volgen door te klikken op: Online dienst

Meer informatie over de kerkdiensten kunt u lezen door te klikken op: Kerkdiensten.
 
 
Welkom in de kerk!
 
De kerkdeuren gaan weer open!! We kunnen met elkaar de lofzang zingen:
 
De vreugde voert ons naar dit huis,
waar ’t woord aan ons geschiedt.
God roept Zijn naam over ons uit 
en wekt in ons het lied.
 
Het is heel fijn en reden tot dankbaarheid dat we elkaar weer kunnen ontmoeten. Want wat hebben we dat toch gemist: het gezamenlijk in de kerk zijn, luisteren, zingen en bidden. 
Om het voor iedereen zo prettig mogelijk te houden, vragen wij wel rekening te houden met het volgende.
 

De basisregels blijven belangrijk, ook voor onze kerk:

  • Was regelmatig uw handen, hoest en nies in uw elleboog, blijf thuis bij klachten;
  • Het elkaar begroeten met een handdruk wordt afgeraden. Om handcontact te vermijden, worden er nog geen collectezakken door kerkgangers aan elkaar doorgegeven.

Koffiedrinken na afloop van de kerkdienst is gelukkig weer mogelijk. Tijdens de kerkdienst hoort u hierover meer.visje 2022 06

 
Namens de kerkenraad,
Ds. Elise Wijnands

Voorgaande Kerkdiensten

Op zondag, 26 juni was de voorganger ds. Elise Wijnands, de organist was: Ap Addink en de ouderling van dienst: Ben de Vries. De eindcollecte was voor het: Diaconaat Migranten Nederland (Kerk in Actie). Voor meer informatie over deze dienst klikt u op: Liturgie.
U kunt deze dienst ook nog online bekijken door te klikken op: Online dienst 26-06-2022.

Op zondag, 19 juni was de voorganger ds. Jan-Derk de Bruin uit Ermelo (krijgsmachtpredikant, de organist was: Atze Douma en de ouderling van dienst: Dirk Jan Huntelaar. De eindcollecte was voor het: Plaatselijk kerkenwerk. Voor meer informatie over deze dienst klikt u op: Liturgie.
U kunt deze dienst ook nog online bekijken door te klikken op: Online dienst 19-06-2022.

Op zondag, 12 juni was er een openluchtdienst, waarbij ds. Elise Wijnands de voorganger was en Hans Nusselder de ouderling van dienst.
De eindcollecte was voor: Stichting Handen ineen voor Gambia. Voor meer informatie over deze dienst klikt u op: Liturgie.
Deze dienst is niet online bekijken.

Op zondag, 5 juni was de voorganger: ds. Roelie Reiling uit Steenderen, de organist: Broer de Boer en de ouderling van dienst: Marco Huntelaar.
De eindcollecte was voor: Plaatselijk Diaconaal werk. Voor meer informatie over deze dienst klikt u op: Liturgie.
U kunt deze dienst ook nog online bekijken door te klikken op: Online dienst 05-06-2022.

Op zondag, 29 mei was de voorganger: Jansje Ruiterkamp uit Vorden, de organist: Joop Agelink en de ouderling van dienst: Leida Wenneker.
De eindcollecte was voor: Pastoraat Hyndendael. Voor meer informatie over deze dienst klikt u op: Liturgie.
U kunt deze dienst ook nog online bekijken door te klikken op: Online dienst 29-05-2022.

Op zondag, 22 mei was er een oecumenische dienst in Doesburg, georganiseerd door de samenwerkende kerken: RK Parochie Sint Willibrordus, locatie Doesburg; Remonstranten Doesburg; Samenwerkingsgemeente de Ooipoortkerk Doesburg; Het Leger des Heils; PG Angerlo-Doesburg; PG Drempt-Oldenkeppel en PG Hummelo. De Taakdragers waren: K. Spelt, PG Drempt-Oldenkeppel; T. Looman, RK Martinuskerk; E. Wijnands, PG Hummelo; J. Lof, CGKV Ooipoortkerk; W. Gilsing, PG Angerlo-Doesburg; S. van der Sluijs, Remonstrantse kerk Doesburg; organist Wilbert Berendsen; beeld en geluid Daniël Snieder en Rudy Beckmans; koster Richard Spanjer.
Voor meer informatie over deze dienst klikt u op: Liturgie.
U kunt deze dienst ook nog online bekijken door te klikken op: Online dienst 22-05-2022.

Op zondag, 15 mei was de voorganger: Herman Haan, de organist: Atze Douma en de ouderling van dienst: Hermien Langeler.
De eindcollecte was voor: de Eredienst en muziek. Voor meer informatie over deze dienst klikt u op: Liturgie.
U kunt deze dienst ook nog online bekijken door te klikken op: Online dienst 15-05-2022.

Op zondag, 8 mei was de voorganger: Menno Leistra, de organist: Joop Agelink en de ouderling van dienst: Marco Huntelaar.
De eindcollecte was voor: Noodhulp Nigeria (Kerk in Actie). Voor meer informatie over deze dienst klikt u op: Liturgie.
U kunt deze dienst ook nog online bekijken door te klikken op: Online dienst 08-05-2022.

Op zondag, 1 mei was de voorganger: ds. Elise Wijnands, de organist: Joop Agelink en de ouderling van dienst: Barend Verkerk.
De eindcollecte was voor: Het plaatselijk jeugdwerk. Voor meer informatie over deze dienst klikt u op: Liturgie.
U kunt deze dienst ook nog online bekijken door te klikken op: Online dienst 01-05-2022.

Op zondag, 24 april was de voorganger: ds. Deodaat van der Boon, de organist: Ab Addink en de ouderling van dienst: Leida Wenneker-Kuperij.
De eindcollecte was voor: Stichting Barmuja Ethiopië. Voor meer informatie over deze dienst klikt u op: Liturgie.
U kunt deze dienst ook nog online bekijken door te klikken op: Online dienst 24-04-2022.

Op Paaszondag, 17 april was de voorganger: ds. Elise Wijnands, de organist: Atze Douma en de ouderling van dienst: Dirk Jan Huntelaar.
Aan het eind was er een Paascollecte. Voor meer informatie over deze dienst klikt u op: Liturgie.
U kunt deze dienst ook nog online bekijken door te klikken op: Online dienst 17-04-2022.

Op Stille Zaterdag, 16 april was de voorganger: ds. Elise Wijnands, de organist: Broer de Boer en de ouderling van dienst: Hans Nusselder.
Voor meer informatie over deze dienst klikt u op: Liturgie.
U kunt deze dienst ook nog online bekijken door te klikken op: Online dienst 16-04-2022.

Op Goede Vrijdag, 15 april werd de dienst georganiseerd door: Ingrid van Berkum, Heleen Hendriksen en Hermien Langeler, de organist: Atze Douma en de ouderling van dienst: Ben de Vries.
Voor meer informatie over deze dienst klikt u op: Liturgie.
U kunt deze dienst ook nog online bekijken door te klikken op: Online dienst 15-04-2022.

Op Witte Donderdag, 14 april was de voorganger: ds. Elise Wijnands, de organist: Ab Addink en de ouderling van dienst: Hermien Langeler.
De eindcollecte was voor: Plaatselijk diaconaal werk. Voor meer informatie over deze dienst klikt u op: Liturgie.
U kunt deze dienst ook nog online bekijken door te klikken op: Online dienst 14-04-2022.

Op zondag 10 april was de voorganger: ds. Jacqueline Krajenbrink-Bennink uit Vorden, de organist: Frans Konincks en de ouderling van dienst: Barend Verkerk. De eindcollecte was voor: Het plaatselijke kerkenwerk. Voor meer informatie over deze dienst klikt u op: Liturgie.
U kunt deze dienst ook nog online bekijken door te klikken op: Online dienst 10-04-2022.

Op zondag 3 april waren de voorgangers: Marjan van Zadelhoff (Drempt & Oldenkeppel) en ds. Elise Wijnands, de organist: Broer de Boer en de ouderling van dienst: Heleen Hendriksen. De eindcollecte was voor: Shehata (Stichting Helping Hand to Tanzania).
Voor meer informatie over deze dienst klikt u op: Liturgie.
U kunt deze dienst ook nog online bekijken door te klikken op: Online dienst 03-04-2022.

Lieve mensen,

Tijdens de laatste gezamenlijke oecumenische online viering in Coronatijd, spraken wij, in de toen o zo lege en koude Grote of Martinikerk, de wens uit ooit een gezamenlijke dienst te mogen houden waarbij iedereen van harte welkom is!!
Wat is het fijn en wat mogen wij dankbaar zijn dat die wens nu in vervulling mag komen.

Daarom is er aanstaande zondag geen kerkdienst in onze Hummelse kerk, maar in de Martinikerk te Doesburg. Iedereen is van harte welkom:

Zondag 22 mei 2022, Martinikerk Doesburg, aanvang 10.00 uur

De dienst vormt de afsluiting van het jaarprogramma Zeven wegen van leven rond de Werken van Barmhartigheid. Georganiseerd door de samenwerkende kerken: RK Parochie Sint Willibrordus, locatie Doesburg; Remonstranten Doesburg; Samenwerkingsgemeente de Ooipoortkerk Doesburg; Het Leger des Heils; Protestantse Gemeenten Angerlo-Doesburg, Drempt-Oldenkeppel en Hummelo.

Mocht er vervoer nodig zijn: een belletje/appje naar Hans Nusselder en het zal geregeld worden! 06-12355856.

De dienst is ook online te volgen via www.kerkomroep.nl of, indien dit niet lukt, via www.kerkomroep.nl, er verschijnt een wit balkje, als hier Doesburg wordt ingetypt, wijst het zich vanzelf.
Voor meer informatie over deze dienst klikt u op: Liturgie

Zaterdag 21 mei is er om 16:00 uur een concert in de Martinikerk. Rob Favier heeft een op maat gemaakte interactieve voorstelling gemaakt rond het thema de zeven werken van barmhartigheid. Voor alle leeftijden geschikt en de entree is gratis!

Tot zaterdag en of zondag!

Ds. Elise Wijnands

Rob FavierDe samenwerkende kerken in Doesburg e.o. hebben het afgelopen seizoen diensten en activiteiten georganiseerd rondom het thema "Zeven werken van barmhartigheid". Dit thema wordt in het weekend van 21 & 22 mei afgesloten met: een expositie, een slotconcert en een gezamenlijke dienst op zondag 22 mei, alle in de Martinikerk in Doesburg. Op zaterdag 21 mei geeft zanger/liedjesschrijver/entertainer Rob Favier ter afsluiting van het jaarthema een op maat gemaakte voorstelling.
Aanvang is 16:00 uur en de toegang is gratis.

Rob Favier verzorgt programma’s die bestaan uit een mengeling van liedjes en verhalen waarbij het humoristische aspect duidelijk aanwezig is. Toch doet dat geen afbreuk aan de diepe bodem die zijn teksten vrijwel altijd hebben: het zoeken naar datgene wat echt waardevol is, wat zin geeft aan het dagelijks leven en een plaats proberen te vinden als mens in de moderne maatschappij. Tijdens zijn optreden wordt er veel gelachen, maar ook grondig nagedacht. De interactie met het publiek speelt een belangrijke rol. De voorstelling is geschikt voor jong en oud, gelovig of niet gelovig.

Waar
Wanneer 
Tijd
:
:
:
Martinikerk, Kerkstraat 4, Doesburg
zaterdag 21 mei 2022
16:00 uur. (gratis. Een bijdrage aan het einde wordt gewaardeerd)

Er gaat natuurlijk niets boven een dienst in de kerk, maar als u om welke reden dan ook niet kunt komen, is er de mogelijkheid om de dienst op uw PC, laptop of tablet te volgen. Dit kan via: Kerkdiensten Hummelo online

U kunt hier op zondagmorgen om 10:00 uur live de kerkdienst volgen maar u kunt ook een dienst, die eerder is uitgezonden, op elk gewenst moment terugkijken.

Herman HaanOp zondag 15 mei is een goede bekende, voorganger in onze kerk.
Herman Haan, die van Toldijk naar het dorpje Ten Boer, vlakbij Groningen, is verhuisd, komt naar Hummelo om de dienst te leiden.

Op de zaterdag ervoor, op 14 mei, is hij ook te zien in het TV-programma “De Verandering” op NPO 2 om 18:35 uur.

Voor wie Herman kent, maar ook wie hem wil leren kennen, een aanrader.

Lieve mensen,

Bovenstaande foto kreeg ik vanochtend van dorpsgenoot Eric Dik.
Wat een schitterende symboliek op Stille Zaterdag!
Het wolkendek breekt open en juist boven de kerk verspreiden de zonnestralen zich.
Het licht van Onze lieve Heer schijnt áltijd over ons leven en over onze wereld, hoe de omstandigheden ook zijn!!
Het kan niet zo zijn dat dat diepe duisternis en verdriet het laatste woord hebben.
Gods liefde heeft het laatste woord. Laat het iedereen sterken en hoop geven.
Zo gaan wij op weg naar Pasen.

Gezegende dagen.
Ds. Elise Wijnands

16-04-2022

   

Kerktoren Hummelo  

De kerktoren van Hummelo.

   

Online dienst (klik op de foto)  

Online-kerkdienst kerk Hummelo

   

Groene Boekje  

Het Groene Boekje van de kerk in Hummelo

   

Jongeren  

Jongeren in Hummelo

   

Facebook  

   

Beleidsplan  

Beleidsplan Protestanse gemeente Hummelo

   

Ontmoeting  

   

Begraafplaats en tarieven  

Ingang begraafplaats Hummelo

   

Vrienden v.d. Hummelose Kerk  

Vrienden van de Hummelose Kerk

   

AVG  

   
© Protestantse gemeente Hummelo 2022