RSIN nummer: 816868402

Secretariaat:
H.G. Letteboer
Zelhemseweg 25
6999 DP Hummelo
e-mail adres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
tel. 0314 382212

Het bestuur wordt gevormd door de volgende personen:
mevr. Heleen Hendriksen wonende te Hummelo voorzitter
dhr. Herman Gerrit Letteboer wonende te Hummelo secretaris
mevr. Aleida Hermina Wenneker-Kuperij wonende te Hummelo
penningmeester

                                                                          

Knusse Kerstmarkt in de kerk van Hummelo

Op vrijdag 15 en zaterdag 16 december aanstaande zal in en rondom de Dorpskerk van Hummelo wederom een gezellige Kerstmarkt plaats vinden. Op vrijdag zal de kerk geopend zijn van 11.00u. tot 17.00u., op zaterdag van 11.00u. tot 16.00u.

De organisatie, Stichting Vrienden van de Hummelose Kerk maakt het mogelijk om diverse kerst-, maar ook grafstukken te kopen, die in de voorafgaande week gemaakt worden door vele creatieve vrijwilligers. Daarnaast zijn er de lekkerste wafels, Nieuwjaarsrolletjes en glühwein te proeven. Verder zijn er in en rondom de kerk diverse kraampjes van mensen die hun eigen producten verkopen. Ook een rit met de huifkar is mogelijk. Het geheel zal muzikaal omlijst worden door diverse muzikanten.

Vind u het leuk om creatief en groen bezig te zijn? We zijn altijd op zoek naar vrijwilligers die in de voorafgaande week willen helpen met de stukken. Voor meer informatie hierover kunt u terecht bij Gerke Besselink (0314-381514). Daarnaast zijn we ook altijd op zoek naar groen voor de bakjes. Mocht u veel (snoei-)groen hebben, dan kunt u contact opnemen met Herman Letteboer (0314-382212).
Ook zijn er nog enkele kraampjes te huur.

Stichting Vrienden van de Kerk is in het leven geroepen om de kerk van Hummelo in onderhoud te kunnen voorzien. Alle opbrengst van de Kerstmarkt zal dus ten goede komen aan het onderhoud van de kerk te Hummelo.

Vrienden van de Hummelose kerk

Schenk met belastingvoordeel
Heeft u geld overgemaakt aan Vrienden van de Hummelose Kerk? Dan mag u deze giften onder voorwaarden aftrekken als persoonsgebonden aftrek. Ook als u kosten heeft gemaakt voor een project van Vrienden van de Hummelose Kerk, kunt u deze onder bepaalde voorwaarden als giften meetellen. Als u de giften hebt laten vastleggen bij een notaris, de zogenoemde periodieke giften of lijfrenteschenkingen, gelden andere voorwaarden.

Terugblikken Kerstmarkt 2013

De Dorpsstraat zag er eventjes anders uit op 13 en 14 december. De traditionele kerstmarkt in en bij de kerk was in een ander jasje gestoken. De ondernemers hadden de samenwerking gezocht met de Vrienden van de Hummelose Kerk en dat leidde tot een sfeervol evenement. De verkoopresultaten aan de kramen, in de winkels en in de kerk waren zeer verschillend. Voor de stichting "Vrienden van" heeft de nieuwe samenwerking geen financieel voordeel opgeleverd, verklaarbaar en geen reden voor negatief geluid. We zijn heel positief over de kerstmarkt als dorpsactiviteit en de bijdragen die onze multifunctionele kerk en "de Ruimte" daarbij hebben geleverd. De kerstmarkt wordt sinds de Actie Kerkrestauratie 2004 geheel gedragen door een grote groep vrijwilligers. Enkelen zijn er niet meer bij, anderen zijn later toegetreden. Het bestuur van de Stichting Vrienden van de Hummelose Kerk spreekt bij deze de dank uit aan alle dames en heren die zich ook dit jaar weer belangeloos hebben ingezet. Zonder deze enthousiaste mensen zijn we niks. Maar ook deze mensen zijn inmiddels tien jaar ouder geworden en het is nodig dat er jong bloed instroomt. Het bestuur gaat hiermee aan de slag.

IMPRESSIE VAN DE KERSTMARKT 2013

 

kerstmakrt2013 1kerstmakrt2013 2

 

kerstmakrt2013 3kerstmakrt2013 4

 

 

 ADVENT EN KERSTMARKT 2013

 

Dit jaar wordt de Hummelse kerstmarkt in een nieuw jasjegestoken !

In en om de kerk worden naast de traditionele markt met
bloemstukjes, wafels, kniepertjes en glühwein ook andere artikelen verkocht.

De ondernemers in het dorp gaan samen met de Vrienden van
de Hummelose Kerk het nu tien jaar oude idee van de
kerstmarkt breder opzetten. Er komen kramen, verlichting en activiteiten bij
en er wordt meer aan de publiciteit gedaan. Ook de tijden zijn veranderd.
Voortbordurend op het succes van Vive la France deze zomer,
wordt het dorp nu in de winter extra leven in geblazen.

   

Kerktoren Hummelo  

Kerktoren Hummelo.

   

Facebook  


   
© Protestantse gemeente Hummelo 2013