Nieuwe privacywetgeving vanaf 25 mei 2018
Vanaf 25 mei 2018 moet iedere organisatie binnen de Europese Unie voldoen aan de nieuwe privacywetgeving, die is opgenomen in de Algemene Verordening Gegevennsbescherming (AVG). In Nederland is de Autoriteit Persoonsgegevens belast met de handhaving van de wet.

Ook kerkgenootschappen vallen onder de AVG. De Protestantse Kerk in Nederland wil bewust en zorgvuldig omgaan met persoonsgegevens en de privacy van haar leden en bezoekers. Daarom is het belangrijk dat een ieder die binnen de kerk met persoonsgegevens te maken heeft zorgt dat hij/zij zich aan de geldende regelgeving houdt.

Ook binnen de Protestantse Gemeente Hummelo is men bezig met deze vernieuwde regelgeving. Wij zullen proberen onze leden zo goed mogelijk hiervan op de hoogte te houden. Dit kan zijn door een artikel in KerkLeven, een artikel op de website of door een persoonlijke brief. Heeft u op voorhand al vragen, dan kunt u een mail sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

   
© Protestantse gemeente Hummelo 2013