KERKDIENSTEN

Zondag 15 oktober
10.00 uur ds. Elise Roth-Wijnands, koffie/theedrinken na de dienst.

Zondag 22 oktober
10.00 uur ds. J.A.D. van der Boon uit Wassenaar

Donderdag 26 oktober Hyndendael
15.00 uur dhr. H. Dijkman uit Vorden

Zondag 29 oktober Dankzondag
10.00 uur ds. Elise Roth-Wijnands, oogstuitstalling en verkoop, koffie/theedrinken na de dienst.

Bij de diensten
Op zondag 15 oktober, als ds. Elise Roth voorgaat, is Chris Vrogten koster en bespeelt Atze Douma het orgel.

Op zondag 22 oktober gaat onze oud-predikant ds. van der Boon voor, is Jan Teerink koster en speelt Steef Oosterbeek op het orgel.

Op donderdagmiddag 26 oktober is er weer een dienst in zorgcentrum Hyndendael. U bent welkom vanaf half 3 voor een kopje koffie of thee. De dienst, die om 3 uur begint, wordt geleid door dhr. Dijkman uit Vorden. Na de dienst kunt u napraten onder het genot van nog een kopje koffie of thee.

Zondag 29 oktober Dankzondag!
Dankdag voor gewas en arbeid vieren wij op zondag 29 oktober.
De Evangelische Omroep bracht dit jaar ter gelegenheid van haar 50 jarig bestaan een cd uit met een aantal liederen. 1 van de liederen is het door velen geliefde: 10000 redenen. Een prachtig lied waarin we bewust worden gemaakt van dankbaarheid. Hoe mooi is het de dag te beginnen met een lied voor God. De zon komt op, maakt de morgen wakker. De zorgen die in de duisternis van de nacht nog zo door onze hoofden spookten, verdwijnen. En we zingen, we danken voor de nieuwe dag, met al haar mogelijkheden. Tienduizend redenen tot dankbaarheid. Want wat is er veel om dankbaar voor te zijn.
Zo zal er op 27 oktober in onze kerk getrouwd worden: Harmjan Evers en Sabine Jager geven elkaar dan het jawoord! Zoals u waarschijnlijk wel weet is Harmjan de zoon van Rikie en Jan Evers. De voorbereidingen zijn in volle gang.
Op zondag 29 oktober zullen we de oogstuitstalling in de kerk hebben. We hopen op een rijke oogst! Het lied 10000 redenen zal zeker te horen zijn in de dienst.
Ds. Elise Roth

Oogstuitstalling
De voorbereidingscommissie is zaterdag 28 oktober van 10.00 -12.00 uur in de kerk om jullie producten in ontvangst te nemen.
Het kan van alles zijn: jam, chutney, zelfgemaakte advocaat, lemon curd, bietjes uit eigen tuin of gekocht, boerenkool [de wintertijd begint dit weekend], iets bakken , fruit, bloemen en wat je maar bedenken kunt, verras ons!!
Alles is mee te nemen voor een zelf te bepalen bedrag.
De opbrengst is voor de muziekcommissie.
Voor informatie bellen naar Hermien Jolink tel. 381927 of Diny Veldhorst tel. 06-30929454.

Kinderkerk
Deze keer is er weinig nieuws van de kinderkerk.
Op 15 oktober, de zondag aan het begin van de herfstvakantie, is de leiding van de kinderkerk in handen van Anita.
Op de laatste zondag van de herfstvakantie is er oppas.
Op 29 oktober is het dankzondag en is de leiding in de creatieve handen van Natalie.
We hopen dat jullie er allemaal zullen zijn op deze zondagen.
Nogmaals van harte bij u aanbevolen de collectes van de kinderkerk die de komende tijd bestemd zullen zijn voor muziekvereniging de Eendracht. De muziekvereniging heeft het niet altijd makkelijk en op deze manier willen we ze steunen, want wij vinden het ook altijd heel fijn dat ze de palmpaasoptocht met muziek komen opluisteren.

Met vriendelijke groeten namens de leiding,
Anta Nusselder (tel. 0314-323505)

UIT ONZE GEMEENTE

"Zorg goed voor onze stad en voor elkaar".

Met deze woorden nam burgemeester Eberhard van der Laan afscheid van zijn Amsterdammers. Een paar weken later, op donderdag 5 oktober, is van der Laan overleden.
Ik denk dat iedereen een voorbeeld aan zijn memorabele woorden kan nemen. Ook al wonen we niet in Amsterdam. We worden als het ware allemaal toegesproken: zorg goed voor ons dorp, ons land en voor elkaar.
Ik moest denken aan de brief aan de Hebreeën: Houd de onderlinge liefde in stand en houd de gastvrijheid in ere, want zo hebben sommigen zonder het te weten engelen ontvangen.

Met een hartelijke groet,
Ds. Elise Roth-Wijnands

Thema avond maandag 30 oktober 20.00 uur.
Zoals ik in het Groene boekje heb aangekondigd, zal ik van tijd tot tijd avonden rondom een bepaald thema organiseren. De eerste avond is op maandag 30 oktober. Het onderwerp dat centraal staat is: voltooid leven. En dat is inderdaad een zwaar onderwerp, maar u zult merken dat door er met elkaar over te praten, er hele waardevolle gesprekken ontstaan. Hoe we over het thema denken is heel persoonlijk. De insteek van de avond is dan ook niet een bepaalde visie te verdedigen, het doel is met elkaar van gedachten te wisselen.
U bent van harte welkom!
Bent u de 30e niet in de gelegenheid of wilt u liever in een persoonlijk gesprek over het thema spreken, dan is een belletje naar mij genoeg om een afspraak te maken.
Ds. Elise

Bloemengroet
Vanuit de dienst op zondag 1 oktober is de bloemengroet gebracht naar Jan Addink, De Zuylenkamp, en op zondag 8 oktober is de bloemengroet gegaan naar de fam. van Hof, Keppelseweg.

Huwelijksjubileum
Het weekend van 7/8 oktober was voor Hans Nusselder en Minka Greven een feestelijk weekend. Ze vierden met hun familie hun 25 jarig huwelijksjubileum. Wij, de kerkenraad en de 'Hummelse' kerkgemeenschap willen hen van harte feliciteren. Wij wensen ze samen en met hun familie nog vele jaren van geluk, voorspoed en gezondheid toe. Als kerkenraad zijn we zeer dankbaar voor de leiding die Hans geeft, zijn humor en de energie die hij in zijn functie als voorzitter steekt. Minka en familie dank je wel voor de tijd die jullie hem geven in de uitoefening van deze taak. Wij zeggen dus samen met de schrijver van de brief aan de Hebreeën, (6:10); God is rechtvaardig, Hij vergeet niet wat jullie hebben gedaan, hoeveel liefde u aan zijn naam hebt betoond door sinds jaar en dag steun te verlenen aan de gelovigen.
Onze wens is dat jullie je gezegend weten door God, en in de jaren die nog komen met veel plezier terug kunnen kijken op dit memorabele weekend.
Hermien Langeler

Mobiel nummer
Vanaf 13 oktober zijn Diny en Gerrit Veldhorst telefonisch voorlopig alleen te bereiken onder het mobiele nummer: 06-30929454. Mailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

UIT DIACONIE EN KERKENRAAD

Vakantie predikant:
Ds. Elise Roth-Wijnands heeft vakantie van maandag 16 tot maandag 23 oktober. Met vragen kunt u altijd terecht bij voorzitter, scriba of wijkouderling.

Kerkleven
Op de achterzijde van deze editie vindt u een brief van Weevers over het stoppen van het uitgeven van Kerkleven.
Zoals al in het nieuwe 'Groene boekje' vermeld staat is er contact tussen de gemeentes Drempt/Oldenkeppel, Angerlo/Doesburg en onze eigen gemeente over het uitgeven van een gezamenlijk nieuw Kerkblad. De bedoeling is dat deze dan gedrukt zal worden bij 'De Zalige Zalm' in Deventer. Er zijn offertes uitgebracht. Zodra er meer bekend is, wordt u daarvan op de hoogte gebracht.

COLLECTES EN GIFTEN
Op zondag 15 oktober is de uitgangscollecte bestemd voor Bijen en zaaigoed voor vrouwen in Zuid-Soedan.
Het leven van veel vrouwen in Zuid-Soedan lijkt uitzichtloos. Er woedt al jaren een burgeroorlog in het land. Bovendien lijden vrouwen onder discriminatie en armoede. Bijen en zaaigoed helpen kwetsbare vrouwen nu aan een inkomen.
Vrouwen die in armoede leven in Zuid-Soedan, staan elke dag voor de vraag hoe ze hun kinderen moeten voeden en kleden. Vaak verbouwen ze op kleine schaal voedsel om te verkopen en om zo wat extra's te verdienen voor hun gezin.
Om hun inkomen te vergroten, volgden de meest kwetsbare vrouwen in het stadje Maridi landbouwtrainingen van het Environmental Rehabilitation Program (ERP), partner van Kerk in Actie. Ook ontvangen ze zaaigoed, zodat ze meer kunnen verbouwen en oogsten.
Dit jaar traint ERP bovendien honderd vrouwen in het houden van bijen. De vrouwen krijgen eigen bijenkorven en leren hoe ze honing kunnen verwerken en verpakken. De vrouwen verkopen de oogst en de honing, dit betekent een broodnodige aanvulling op hun gezinsinkomen. Doel van het ERP is dat de vrouwen hun armoede met 80 procent kunnen terugdringen.
Steun dit werk.
Als u niet in de gelegenheid bent de kerkdienst bij te wonen en u wilt wel een bijdrage geven voor het diaconale doel van de betreffende zondag, dan kunt u uw gift altijd overmaken op banknummer NL34RABO03150.00.929 t.n.v. Diaconie Hummelo onder vermelding van het doel van de collecte. De diaconie telt uw gift dan bij de opbrengst van die collecte.

Op zondag 22 oktober is de uitgangscollecte bestemd voor het plaatselijk Jeugdwerk.

Collecteopbrengsten in augustus
In de dienst:
Diaconie € 127,68
Kerk € 191,51

Uitgangscollectes:
06/08 Jeugdkerk SonRise € 117,30
13/08 Zending Egypte € 68,00
20/08 Ned. Bijbelgenootschap € 90,90
27/08 Diaconie € 58,65

In september
In de dienst
Diaconie € 105,92
Kerk € 158,88
Hyndendael € 24,00

Uitgangscollectes:
03.09 Plaatselijk Jeugdwerk € 72,00
10/09 Tear Nacht zonder dak € 118,87
17/09 Noodhulp orkaan Irma € 164,70
24/09 Noodhulp Nepal en Bangladesh € 94,80

BIJEENKOMSTEN

Stichting Dorpshuis Hummelo
Zaterdag 14 oktober: Alles-behalve-rommel-markt
Voor de vijfde keer beurs in tweedehands woonaccessoires in kerk Hummelo
Oktober is woonmaand, een fijne tijd om je huis weer gezellig te maken nu de R weer in de maand zit. Om je huis of een kamer in huis te restylen heb je soms maar iets heel kleins of simpels nodig. Een leuk nieuw kastje, tafelkleed, een likje verf of een nieuwe eye-catcher zoals een schilderij of een vaas. Dat hoeft dus helemaal niet duur te zijn en al helemaal niet als je die nieuwe spulletjes tweedehands aanschaft. Bijvoorbeeld op de Alles-behalve-rommel-markt op zaterdag 14 oktober in de kerk van Hummelo. Hebt je juist wat interieurspullen over? Kom ze dan vrijdagavond 13 oktober inleveren, want dan krijg je ook nog eens de helft van de winst bij verkoop. Als beloning voor het opruimen van je huis.

Vrijdag 20 oktober: Filmhuis 'Het doet zo zeer'
Na de première van het filmseizoen op 22 september met een buitenfilm, vertoont Filmhuis Hummelo op vrijdagavond 20 oktober de documentaire 'Het doet zeer' (2017)
Schrijfster Heleen van Royen filmde gedurende een jaar hoe haar 84-jarige moeder door beginnende dementie van hulp afhankelijk raakt. Een intiem, bitterzoet portret met de nodige ups en downs dat z'n feelgood-waarde dankt aan de welbespraakte, op haar onafhankelijkheid gestelde moeder en de gevatte manier waarop moeder en dochter met elkaar communiceren. Optimistisch van toon omdat de dementie in een pril stadium blijft en Van Royen het 'zo leuk mogelijk' voor haar moeder wil houden.
De film start om 20:30 uur. Zaal open: 20:00 uur. Entree: €5,-

Vooraankondiging:
Zaterdag 4 november Thijs Kemperink 'Bonje'
O jee!! Bonje in de kerk!
Op zaterdagavond verwelkomt de Stichting Dorpshuis cabaretier Thijs Kemperink oet Twente. Hij is hier voor de tweede maal, na groot succes vorig jaar. Dit jaar met de try-out van zijn nieuwe theatershow.
In zijn nieuwe programma gaat deze Twentse rasverteller aan de haal met de ruzie met zijn allerbeste vriend. Blijf je loyaal, doe je je best om elkaar te begrijpen of blijft het 'Bonje"? Herkenbaar, beeldend verteld, alledaags én typerend voor deze tijd.........Dát is de kracht van Thijs Kemperink, waarmee deze jongen van het platteland al provincie voor provincie voor zich won.

Dameskrans
Op donderdagmiddag 19 oktober komen we weer bij elkaar in dorpshuis De Ruimte van 2 tot 4 uur. Deze keer houdt ds. Reinier Kleijer een lezing over 'Dit is uit het leven gegrepen"(grappige en ontroerende momenten uit het domineesbestaan.

80+
De 80+ verjaardagsvisite in Hyndendael is op donderdagmiddag 9 november.
Hierbij wordt iedereen uitgenodigd die in de periode tussen 1 juli en 31 december 80 jaar of ouder is geworden.
De uitnodiging ontvangt u t.z.t.

TENSLOTTE
Een groet voor u en jullie allen vanuit de kerkenraad van

Henny van Zadelhoff-Besselink, scriba

   
© Protestantse gemeente Hummelo 2013