KERKDIENSTEN

Zondag 9 juli
10.00 uur ds. Charlotte Goldschmeding uit Hoog-Keppel

Zondag 16 juli
10.00 uur ds. Elise Roth-Wijnands, viering Maaltijd van de Heer, koffie/theedrinken na de dienst.

Zondag 23 juli
10.00 uur Pastor R.G. Baauw uit Wichmond

Bij de diensten
Op 9 juli staat ons dorp weer helemaal in het teken van Vive la France. In de kerk gaat ds. Charlotte Goldschmeding voor. Na de dienst kunt u heerlijk door het dorp flaneren en u onderdompelen in franse sferen. Koster is Chris Vrogten en organist Joop Agelink.

Op 16 juli wordt de Maaltijd van de Heer gevierd. Ds. Elise Roth-Wijnands gaat voor, koster is Gerrit Minkhorst en Atze Douma bespeelt het orgel. Na de dienst kunt u napraten onder het genot van een kopje koffie of thee in De Ruimte.

Een zegen voor ons allemaal
Gezegend je vingers
dat zij begaanbare wegen zullen wijzen.
Gezegend je oren
dat zij het geroep van hen die pijn hebben zullen horen.
Gezegend je ogen
dat zij in ieder mens het verhaal van God mogen zien.
Gezegend je schouders
dat zij tot steun mogen zijn.
Gezegend je lippen
dat zij troost mogen spreken.
Gezegend je handen
dat zij liefde mogen ontvangen en doorgeven.
Gezegend je voeten
dat zij vrede mogen brengen waar ze gaan.

Bovenstaande zegen werd zondag 2 juli tijdens de buitendienst uitgesproken. Het thema van de dienst was 'Op reis met God'. Of we nu de komende vakantieperiode echt weg gaan of thuis blijven, God reist altijd met ons mee op onze levensreis. Daarom is het ook zo'n mooie zegen voor iedereen!
Heb het goed!
Hartelijke groet,
Ds. Elise Roth-Wijnands

Kinderkerk
In de laatste kinderkerkdienst van dit seizoen heeft Mirte Weijers de overstap van de kinderkerk naar JC gemaakt. Het was een bijzondere dienst in de schuur van de familie Veeneman. Mirte kreeg er de bijbel uitgereikt door haar Opa, dhr. Weijers. Van Vera kreeg ze de rugzak mee en daarna stapte ze over de drempel en werd ze aan de andere kant welkom geheten door Ingrid van JC. Na de vakantie gaat Mirte naar de brugklas en wij wensen haar veel succes op haar nieuwe school en veel geluk in haar verdere leven. Mirte het ga je goed.
De 5-jarige Brett kreeg in de schuur bij de Klevenhorst zijn doopdruppel overhandigd van Vera en werd op deze manier verwelkomd bij de kinderkerk. Bij de 5-jarige Bente wordt de doopdruppel thuis bezorgd. Beide 5-jarigen van harte welkom bij de kinderkerk.
Het thema van de dienst was "op reis met God". De discipelen werden op reis gestuurd door Jezus om zijn verhalen te vertellen en zieken te genezen. Er werd bij gezegd dat ze zo weinig mogelijk spullen mee moesten nemen, omdat er onderweg wel voor ze gezorgd zou worden.
Als wij op vakantie gaan nemen we vaak juist heel veel spullen mee.
De kinderkerk heeft nu vakantie en we hebben de kinderen een knapzak meegegeven voor op reis. In de knapzak zit het doeboek van Alef, potlood en gummetje, een pakje drinken en rozijntjes. In de knapzak zit ook een kaart (met een postzegel) om vanaf een vakantieadres naar iemand thuis te sturen.
Zo gaat de kinderkerk op vakantie en we hopen dat jullie er allemaal weer zijn op de startzondag, uitgerust en met mooie vakantieverhalen.
Tijdens de zomervakantie liggen er in de kerk klemborden met een kleurplaat en stiften. Deze zijn bedoeld voor (gast) kinderen die mee komen naar de kerk, om in te kleuren tijdens de dienst.
Wij, van de leiding, wensen iedereen een hele fijne vakantie en tot ziens op de startzondag in september.

Met vriendelijke vakantie groeten namens de leiding,
Anita Nusselder (tel. 0314-323505)

UIT ONZE GEMEENTE

Bloemengroet
Vanuit de dienst op zondag 25 juni is de bloemengroet gebracht naar Carla Harenberg, Broekstraat en op 2 juli heeft Henk Tiecken, Margrietlaan de bloemengroet ontvangen.

Terugblik
De 80+ verjaardagsvisite met een grotere groep is de ouderlingen goed bevallen, en te merken de jarigen ook.
Hebben jullie wensen of suggesties voor een volgende keer, graag melden bij de ouderlingen of ds. Elise Roth.
Ter bestrijding van de onkosten ontvingen we een gift van € 3.- en van € 20.-
Onze hartelijke dank, we zijn er blij mee.

COLLECTES EN GIFTEN
De uitgangscollecte op 9 juli is voor het orgelfonds en op 16 juli voor KiKa (Kinderen Kankervrij).
KiKa heeft als doel om de genezingskans naar 95% te vergroten. Om dit te realiseren, is er nog veel kostbaar onderzoek noodzakelijk.
Dankzij informatie uit afgerond onderzoek, zijn de specialisten ervan overtuigd dat we nieuwe behandelingsmogelijkheden kunnen ontwikkelen om kinderkanker vaker te genezen en 'vriendelijker' te behandelen. Daarvoor is het absoluut noodzakelijk om vernieuwend onderzoek in gang te zetten, specifiek gericht op kinderkanker.
KiKa werft fondsen voor deze speciale onderzoeken, waarmee kinderen versneld hun kanker kunnen overwinnen.
Historie
Stichting Kinderen Kankervrij (KiKa) is in 2002 opgericht door Frits Hirschstein en Maarten Stoopendaal (directeur communicatiebureau Giftkikker). Aanleiding was het verzoek van Prof. Rob Pieters van het Sophia Kinderziekenhuis in Rotterdam en Prof. Huib Caron van het Emma Kinderziekenhuis in Amsterdam om te kijken of er meer geld beschikbaar kon komen voor onderzoek naar kinderkanker.
Op zoek naar een doorbraak
In de eerste gesprekken met beide oncologen werd duidelijk dat de behoefte aan meer onderzoek naar kinderkanker zeer terecht was. De genezingskans stond al geruime tijd 'stil' op ongeveer 70%, terwijl de overtuiging er was en is dat door de vele beschikbare gen-datagegevens er een doorbraak mogelijk moest zijn. De genezingskans moest en kon omhoog.
Inmiddels is de genezingskans van kinderkanker gestegen naar 75%. Ook op het gebied van kwaliteit van de behandelingen valt veel te verbeteren. De huidige chemo's zijn dusdanig zwaar en agressief dat kinderen die vandaag genezen zijn verklaard op latere leeftijd alsnog bepaalde orgaandefecties kunnen krijgen.

BIJEENKOMSTEN
Cursus Theologische Vorming voor Geïnteresseerden
We hebben weer informatie gekregen over de cursus Theologische Vorming voor Geïnteresseerden, die gegeven wordt in Deventer. Het is een initiatief van de Protestantse Kerk in Nederland en wordt op verschillende plaatsen gegeven. Het is een cursus voor iedereen met belangstelling voor vragen over geloof, bijbel, kerk, samenleving en zingeving. Er zijn geen toelatingsvoorwaarden. De cursus wordt gehouden op donderdagmorgen van 9.30 tot 12.10 uur. De cursus omvat ong. 30 lesochtenden. Plaats van samenkomst: Ichtuskerk, Holterweg 108 te Deventer Colmschate. De kosten bedragen € 200,00. Eerste cursusdag 21 september 2017. Startavond 12 september 20.00 uur in de kerk. Spreker: Drs. Nelleke Boonstra, theologe. Thema: Luther en Geert Groote. Deze openingsavond is voor iedereen toegankelijk, dus ook voor wie niet aan de cursus zal gaan deelnemen. Aanmelden bij dhr. F. Sick, Deventer, tel. 0570 612545, mailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. In het voorportaal van onze kerk ligt een folder.

Tenslotte
Een groet voor u en jullie allen vanuit de kerkenraad en een heel fijne zomer gewenst.

De volgende editie van Kerkleven, uitkomend op 21 juli gaat voor 4 weken gelden.

Henny van Zadelhoff-Besselink.

   
© Protestantse gemeente Hummelo 2013