Kerktoren Hummelo.

Naast de fysieke dienst is de dienst ook te volgen via  https://vimeo.com/event/880208

 Liturgie 17 oktober 2021

 

Naar de Kerk

PKN-advies d.d. 25 september 2021 GEEF ELKAAR DE RUIMTE

“Onze Hummelse Kerk” is blij met de versoepelingen van de Coronaregels en verzoekt iedereen elkaar de ruimte te geven volgens het PKN-advies. Op basis van deze versoepelingen zijn de zitplaatsen aangepast.

Gepast afstand houden, handen ontsmetten, ventileren en bij klachten thuisblijven* blijft het advies. (*Onze online kerkdiensten kunnen hierbij een alternatief zijn)

Hoop kan ons motiveren om te investeren in onze toekomst; vertrouwen te hebben in anderen. Wij vragen u rekening te houden met mensen met een kwetsbare gezondheid of mensen die zich niet veilig voelen bij de versoepelingen.

Zorg goed voor elkaar en graag tot ziens.

Hartelijke groeten van de Kerkenraad

 

De Protestantse Gemeente Hummelo is het kerkgenootschap in het dorp Hummelo, één van de kernen van de burgerlijke gemeente Bronckhorst. Hummelo is een relatief kleine gemeenschap (ca. 1600 inwoners) in een landelijke omgeving. Het dorp kent een groot buitengebied en had vroeger een overwegend agrarisch karakter.

Ondanks veranderingen is de agrarische inslag nog in hoge mate bepalend voor de sfeer van de Hummelose samenleving. Men is gehecht aan traditie, er is een sterke gemeenschapszin en er is een goed ontwikkeld verenigingsleven.
Naar vermogen probeert de kerk bij te dragen aan deze onderlinge betrokkenheid. Ongeveer de helft van de inwoners van het dorp is op enigerlei wijze bij de Protestante Gemeente aangesloten.


De karakteristiek van de burgerlijke gemeente geldt ook in hoge mate voor de kerkelijke gemeente. Ook daar treffen we een gehechtheid aan traditie, gemeenschapszin en een behoorlijk ontwikkeld kerkelijk leven, al signaleren we in de kerk ook het verschijnsel van afnemende betrokkenheid.
Een grote schare vrijwilligers is op een of andere wijze actief in de kerkelijke organisatie. Hun inzet, in welke vorm dan ook, is van onschatbare waarde en wordt zeer gewaardeerd.
In 2012 is er een nieuwe predikant beroepen, ds. Elise Wijnands. Zij vervult een 60% predikantsplaats. Daarnaast is zij ook nog werkzaam in de Protestantse Gemeente Rijnwaarden.
De Protestantse Gemeente Hummelo bezit en beheert een eigen kerkgebouw. Het kerkgebouw is in 2012 multifunctioneel gemaakt. Ook is er in dat jaar een dorpshuis (genaamd “De Ruimte”) naast de kerk verrezen.
Dat maakt de kerk nog meer het middelpunt van het dorp.
Deze website biedt onder meer informatie over onze kerkgemeenschap, over de historie van de kerk en contactgegevens. Mocht u informatie missen, vragen of opmerkingen hebben, stuur dan een email naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

   
© Protestantse gemeente Hummelo 2013