Sinds april 2018 heeft de Protestantse Gemeente Hummelo een nieuw kerkblad, KerkLeven in.
Een maandelijks magazine dat gemaakt wordt in samenwerking met de PG Drempt & Oldenkeppel en de PG Wichmond.
Naast berichten over onze kerkgemeente, kunt u ook berichten over het kerkelijk leven in Drempt & Oldenkeppel en Wichmond lezen.
Een abonnement op KerkLeven in kost slechts €15 per jaar. Wilt u op de hoogte blijven van het nieuws in onze gemeente? Neem dan contact met Heleen Hendriksen, tel 0314-382002 of email Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

 Editie september 2021 

Editie juli-augustus 2021

Editie juni 2021

Editie mei 2021

Editie april 2021

Editie maart 2021

Editie februari 2021  

Editie januari 2021

Editie december 2020

Editie november 2020

Editie oktober 2020 

Editie september 2020

Editie juli augustus 2020

Editie juni 2020

Editie mei 2020

Editie april 2020 

Editie Maart 2020

Editie februari 2020

Editie januari 2020

Editie december 2019

Editie november 2019

Editie oktober 2019

Editie September 2019

Editie Juni 2019

Editie Mei 2019

 

 

Nieuwe privacywetgeving vanaf 25 mei 2018
Vanaf 25 mei 2018 moet iedere organisatie binnen de Europese Unie voldoen aan de nieuwe privacywetgeving, die is opgenomen in de Algemene Verordening Gegevennsbescherming (AVG). In Nederland is de Autoriteit Persoonsgegevens belast met de handhaving van de wet.

Ook kerkgenootschappen vallen onder de AVG. De Protestantse Kerk in Nederland wil bewust en zorgvuldig omgaan met persoonsgegevens en de privacy van haar leden en bezoekers. Daarom is het belangrijk dat een ieder die binnen de kerk met persoonsgegevens te maken heeft zorgt dat hij/zij zich aan de geldende regelgeving houdt.

Ook binnen de Protestantse Gemeente Hummelo wordt  deze vernieuwde regelgeving zo goed mogelijk in acht genomen.

Protestantse Gemeente Hummelo - Nieuwsbrief nr. 2

Beste abonnees van het oude kerkblad Kerkleven.

Zoals het er nu naar uitziet is dit de 2e en laatste nieuwsbrief, voordat het nieuwe blad uitkomt, wat heel toepasselijk KerkLeven gaat heten, Leven met een hoofdletter.

Kerkdiensten t/m 25 maart aanvang 10.00 uur
4 maart, 3e zondag in de 40-dagentijd, ds. Siebe Hiemstra uit Almelo. Koster Jan Teerink, organist Steef Oosterbeek.
11 maart, Biddag voor Gewas en Arbeid, ds. Elise Roth-Wijnands, koffie/thee drinken na de dienst. Koster Jan Hagenbeek, organist Ab Addink.
18 maart, 5e zondag in de 40-dagentijd, ds. Reinier Kleijer uit Haren, koffie/thee drinken na de dienst. Koster Theo Schuurman, organist Joop Agelink
25 maart, Palmzondag, ds. Elise Roth-Wijnands, palmpaasoptocht. Koster ChrisVrogten, organist Joop Agelink.
29 maart 19.30 uur, Witte Donderdag, ds. Elise Roth-Wijnands, viering Maaltijd van de Heer. Koster Ab de Vries, organist Atze Douma.
30 maart 19.30 uur, Goede Vrijdag, leden van de kerkenraad. Koster Jan Hagenbeek, organist Atze Douma.
31 maart 21.30 uur, Paaswake, ds. Elise Roth-Wijnads m.m.v. Pieternel van Amelsvoort. Koster Gerrit Minkhorst, organist Hans Schimmel.

Protestantse Gemeente Hummelo - Nieuwsbrief

Beste abonnees van het oude kerkblad Kerkleven.
Tot alles rond is voor het gezamenlijk met Drempt Oldenkeppel en Wichmond uit te brengen nieuwe kerkblad, zult u een nieuwsbrief ontvangen met be03/12 Stichting Barmuja € 70,80richten vanuit Hummelo. We hopen dat vóór Pasen het nieuwe blad bij u in de brievenbus ligt.

Kerkdiensten aanvang 10.00 uur:
21 januari ds. Charlotte Goldschmeding. Koster Theo Schuurman, organist Atze Douma.
28 januari ds. Elise Roth-Wijnands, Maaltijd van de Heer, koffie/theedrinken na de dienst. Koster Jan Teerink, organist Joop Agelink.
4 februari Herman Haan,Toldijk, organist Steef Oosterbeek.
11 februari ds. W. ten Boom, Didam. Koster Marco Huntelaar, organist Ap Addink
18 februari ds. J. Jansen Schoonhoven, Doetinchem, 1e zondag in de 40-dagentijd. Koster Chris Vrogten, organist Atze Douma.
25 februari ds. Elise Roth-Wijnands, 2e zondag in de 40-dagentijd, koffie/theedrinken na de dienst. Koster Gerrit Minkhorst, organist Kees van Dusseldorp.

Kerkdiensten in Zorgcentrum Hyndendael.
Allereerst veel Heil en Zegen voor het nieuwe jaar, ik hoop u allen in goede gezondheid weer te mogen ontmoeten in de maandelijkse kerkdiensten. Hierbij alvast wat data i.v.m. het verdwijnen van Kerkleven, zo bent u toch op de hoogte, noteer ze alvast in uw agenda.
Donderdagmiddag 25 januari, 22 februari, en 29 maart Witte Donderdag. De eerste dienst van het nieuwe jaar 2018 zal donderdagmiddag 25 januari zijn, inloop vanaf 14.30 uur met koffie en thee. Ds. Elise Roth zal die middag voorgaan, we beginnen om 15.00 uur. Ook gasten uit het dorp zijn daarbij van harte welkom.
J. Tankink-Ligtenbarg

Terugblik
Oudejaarsdienst.
In deze laatste dienst van 2017 keken we terug op mooie ontroerende gebeurtenissen, op de avondmaalstafel stond een witte roos als teken voor al het nieuwe leven. Wereldwijd, dicht bij huis in onze eigen familie of buurt. In onze gemeente Puck Arendsen, dochter van Thijs en Vera Arendsen
Daarnaast stond een rode roos, symbool voor alle huwelijken en relaties. Wereldwijd, dicht bij huis in onze eigen familie of buurt. Bij name werden de huwelijken die door mij in onze kerk zijn bevestigd: Renate Migchelbrink en Bareld Meijering en het huwelijk van Sabine Jager en Harmjan Evers.
Onze gemeenteleden, die in het afgelopen jaar zijn overleden, werden bij name genoemd:
Gerrit Gaikhorst, overleden op 1 januari in de leeftijd van 82 jaar
Geert Beek, overleden op 27 mei in de leeftijd van 69 jaar
Lies Monster-Chevalking, overleden op 26 juli in de leeftijd 93 jaar
Gerda Dengerink-Besselink, overleden op 24 oktober in de leeftijd van 95 jaar
Anton Wiltink, overleden op 4 november in de leeftijd van 96 jaar
Anne Wassink-Besselink, overleden op 17 december in de leeftijd van 99 jaar

Laat een ieder zich in lief en leed gesterkt voelen door de nabijheid van God.
Ds. Elise Roth-Wijnands.

Voor het nieuwe jaar

Mag de kracht van Uw Liefde
ons zegenen op onze weg,
ons behoeden en bewaren.
Uw Liefde zal ons geen geweld aandoen.

Mag de kracht van Uw Liefde
ons zegenen in het nieuwe jaar,
ons hoop en troost geven.
Uw liefde die zich altijd weer
een weg baant naar ons mensen.

Mag de kracht van Uw Liefde
ons verwarmen en inspireren.
Mag zij sterker worden
dan de afbrekende machten van oorlog,
geweld en dood.

Mag de kracht van Uw Liefde
ons zegenen en ons vertrouwen versterken
dat Liefde onze bestemming is
en dat U in die Liefde
levend aanwezig bent
en uw aandacht richt op ons.
Amen.
Marinus van der Berg.

Kinderkerk
Op zondag 14 januari hebben we het verhaal verteld van de bruiloft in Kana. Dat was ook het verhaal van het eerste optreden van Jezus. Omdat daar de wijn op was dreigde het feest in het water te vallen. Door het optreden van Jezus kon het feest doorgaan. Ter verhoging van de feestvreugde hebben de kinderen een feesthoed gemaakt van kranten en deze beplakt met allerlei vrolijke plakkertjes. Het was een mooi gezicht, alle kinderen met hun vrolijke hoed op in de kerk.
Op de volgende data is er weer kinderkerk: 28 januari, 25 februari en dan weer op 11 maart. Wie de leiding heeft is nog even een verrassing.
Verder wil de kinderkerk alvast de volgende activiteit onder de aandacht brengen. Deze activiteit is bedoeld voor ALLE kinderen in het dorp. Op vrijdag 23 maart willen we met de kinderen palmpaasstokken gaan maken. Deze activiteit vindt plaats na schooltijd van 14.15- 15.15 uur in De Ruimte. Je mag je eigen (kale) palmpaasstok meenemen, maar dat hoeft niet want al het materiaal is aanwezig. Wel vragen we om de stok weer in te leveren in de week na palmpasen bij de leiding van de kinderkerk of als je je eigen stok meeneemt, die te voorzien van je naam. Voor deze activiteit kun je je opgeven bij Vera Arendsen, Natalie Jaspers, Jessca Verkerk (0314-849896) en ondergetekende. De andere telefoonnummers staan in het groene boekje.
Ter bestrijding van de onkosten vragen wij een vrijwillige bijdrage.
Wij hopen dat er veel kinderen zijn die dit leuk vinden en zich opgeven, dan wordt het vast een heel gezellige middag.
Uiteraard is ook iedereen van harte welkom op de zondagmorgens tijdens de kinderkerk.

Met vriendelijke groeten namens de leiding
Anita Nusselder.

UIT ONZE GEMEENTE

In Memoriam
Op 17 december 2017 is in de gezegende leeftijd van ruim 99 jaar overleden Antjen Wassink-Besselink, Anne werd ze in het dagelijkse leven genoemd, zo ook in Hyndendael. Ze werd 12 mei 1918 aan de Keppelseweg in Hummelo, het huis De Bult geboren. Na haar huwelijk met Herman Wassink 23 mei 1940 gingen ze wonen in Langerak, daar heeft ze 33 jaar samen met haar gezin met veel plezier gewoond, het leven was er goed. Samen werden Anne en Herman trotse ouders van 2 dochters Riekie en Ans en zoon Gerrit, het gezin breidde zich door de loop der jaren uit, ze mochten trotse grootouders worden van 6 kleinkinderen en 11 achterkleinkinderen. Dankbaar was ze voor haar gezin, haar alles, waarvan ze zoveel liefde mocht ontvangen, zeker in haar laatste levensfase, Anne heeft van 1973 tot 2012 met haar man in Voor-Drempt gewoond. 2 Weken voor hun 50 jarig huwelijksfeest, 9 mei 1990 werd Herman getroffen door een herseninfarct. Tot groot verdriet van allen was er toch onverwachts een afscheid van een geliefde echtgenoot, vader en grootvader.
Juli '95 werd er nog een keer verhuisd, maar dan naar haar geliefde Hummelo, Zorgcentrum Hyndendael werd het huis voor haar laatste levensfase. Na een fijne periode in Hummelo werd haar gezondheid broos, 17 december op ruim 99 jarige leeftijd in bijzijn van haar geliefden is Anne Wassink – Besselink in vrede ingeslapen. We hebben haar leven herdacht op 22 december 2017 in het Crematorium te Dieren en met de volgende woorden hebben wij afscheid van een geliefd mens genomen:
De vogels zongen in mei, maakten een nieuw begin,
mooie zomer kwam en de vogels maakten een nieuw levenslied.
Een nieuw menselijk begin, warme zomer kwam en ging voorbij met de herfst en de winter in aantocht,
en Jij.... maakte de balans op van jouw lange leven, je telt de winst en het verlies, de leegte, gemis, het te kort, en jouw teleurstellingen.
De vogels bleven zingen het hoogste lied, jij omhelsde de vreugde aanvaardde het verdriet,
soms was de weg krom en dan weer recht, soms was de vrede ver weg, zo kwam het geluk weer aangewaaid,
het is goed zei je ... je moet een keer tevreden zijn,
jij volgde de vogels met voor jou bekende lied
naar het nieuwe licht dat nooit verdwijnt
totdat jij jouw rust ... de nieuwe bestemming Bij Hem hebt bereikt.

Kracht en liefde toegewenst voor haar kinderen, klein- en achterkleinkinderen.

Een medelevende groet,
J. Tankink-Ligtenbarg, Wijk/contactpersoon namen de kerk van Hummelo

Bloemengroet
Op zondag 7 januari is de bloemengroet gebracht naar mw. Janny Bouman in Laag-Keppel en op zondag 14 januari heeft dhr. Jan Markvoort, Sliekstraat de bloemengroet ontvangen.

UIT DIACONIE EN KERKENRAAD

Actie Kerkbalans "Geef voor je kerk"
20 Januari tot en met 3 februari 2018 staat in het teken van Actie Kerkbalans. Het thema voor 2018 is "Geef voor je kerk". Jaarlijks halen 40.000 vrijwilligers in 2000 kerken in Nederland geld op voor hun plaatselijke kerk. Om kerken actief te laten zijn. Waar iedereen altijd terecht kan.

Geef voor je kerk, zodat de Hummelose kerk kan geven aan anderen.
Vanaf 20 januari kunt u een bezoek van één van onze kerkenraadsleden verwachten en ontvangt u aanvullende informatie over de actie. Mogen wij ook dit jaar weer op uw financiële steun rekenen?

De Kerkrentmeesters

COLLECTEN

De uitgangscollecte op 21 januari is voor het plaatselijk jeugdwerk.
28 januari voor Pax Kinderhulp
4 februari Werelddiaconaat. Kerk in actie.
James Kofi Annan moest als kind in de visserij werken en kon niet naar school. Na zijn bevrijding kwam hij gelukkig goed terecht. In 2007 begon hij een opvang voor kinderen die net als hijzelf destijds als kindslaaf in de visserij moeten werken op het gigantische stuwmeer Lake Volta. Met zijn organisatie Challenging Heights wil hij deze meest schadelijke vorm van kinderarbeid laten stoppen. En kinderen die hier slachtoffer van zijn een nieuwe toekomst bieden met familie en onderwijs. Wat kan Challenging Heights met uw bijdrage doen?
Het kost 392 euro om een kind een maand lang op te vangen.
Het kost 82 euro per maand om een kind te begeleiden na terugkeer. Steun dit werk.
11 februari Eredienst en Muziek
18 februari Pastoraat Hyndendael
25 februari Plaatselijk diaconaal werk

Opbrengst collectes november: 
In de dienst: 
Diaconie € 111,16 
Kerk € 166,75

Hyndendael €13,75

Opbrengst collectes december:
In de dienst:
Diaconie € 215,86
Kerk € 323,79
Hyndendael € 32,70
03/12 Maaltijd van de Heer € 61,75

Uitgangscollectes:
05/11 Kerk in Actie Zending China € 52,60 
12/11 Plaatselijk kerkenwerk € 57,80 
19/11 Gambia € 56,50 
26/11 Eredienst en Muziek € 54,85 

03/12 Stichting Barmuja € 70,80
10/12 Stichting Shehata € 58,20
17/12 Kinderen in de knel € 54,50
24/12 Kerstcollecte € 108,41
25/12 Kerstcollecte € 145,32
31/12 Eindejaarscollecte € 137,46

BIJEENKOMSTEN
Dameskrans
Op donderdagmiddag 15 februari komen we van 2 tot 4 uur bijeen in dorpshuis De Ruimte. Deze middag zal mw. M. Zonderland uit Leuvenheim, gewezen dierenarts in Eerbeek, vertellen over voorvallen in haar praktijk en in dierentuin Burgers' Zoo in Arnhem, waar ze ook werkte. Gasten zijn welkom.

TENSLOTTE
Een hartelijke groet voor u en jullie allen vanuit de kerkenraad met de wens dat het een goed jaar mag worden.

KERKDIENSTEN

Zondag 24 december
18.45 uur Kerstfeest Kinderkerk – Herdertjestocht
20.45 uur mw. Jansje Ruiterkamp uit Vorden, Samenzang aansluitend Kerstavonddienst

Maandag 25 december 1e Kerstdag
10.00 uur ds. Elise Roth-Wijnands m.m.v. Heleen Hendriksen met haar groep

Zondag 31 december – Oudjaar
19.30 uur ds. Elise Roth-Wijnands, gedachtenis overledenen, m.m.v. de koperblazers van muziekvereniging De Eendracht.

Zondag 7 januari
Vanaf kwart voor 10 gezamenlijk koffie/theedrinken in De Ruimte. Kwart over 10 dhr. Herman Haan uit Toldijk. Na de dienst napraten in De Ruimte onder het genot van een drankje.

Bij de diensten
De diensten staan vermeld op pag. 2. Hoewel u de bijzonderheden kunt vinden in de Kerstfolder en op www.kerkhummelo.nl, toch even aandacht voor het nieuwe jaar. Op 7 januari bent u welkom vanaf kwart voor 10 in De Ruimte voor koffie en thee en wat lekkers, waarbij wij elkaar het beste voor het nieuwe jaar kunnen wensen. Om kwart over 10 begint dan de dienst en na de dienst kunnen we in De Ruimte napraten onder het genot van een drankje.

   
© Protestantse gemeente Hummelo 2013