Voor de kinderen in de basisschoolleeftijd is er tijdens de kerkdienst de Kinderkerk.
De leiding van de kinderkerk is aanwezig op de zondagen dat ds. Elise Wijnands voorganger is. Voor de jeugd van 12 tot 16 jaar is er jeugdkerk.
We beginnen 22 september met de Startzondag. Dan is er zowel kinder- als jeugdkerk.
Tijdens de adventperiode richten we ons op kerst. We sluiten af op 24 december met een kinderkerstfeest, waarbij iedereen van harte welkom is.

 

Op vrijdag 12 april gaan we in de Ruimte samen palmpaasstokken maken. Iedereen, groot en klein, is van harte welkom!
Op vrijdag 3 april gaan we in de Ruimte samen palmpaasstokken maken. Iedereen, groot en klein, is van harte welkom!
Op Palmzondag komen we eerst samen in de kerk, om vervolgens eieren te zoeken op het schoolplein van obs De Woordhof. Daarna zullen we in optocht door het dorp gaan onder begeleiding van muziekvereniging Hummelo en Keppel.

Met Pasen is er een paasontbijt voor de kinderen en wordt het paasverhaal verteld.

Na Pinksteren sluiten we het seizoen af met de familiedienst om de 4-jarige kinderen te verwelkomen bij de kinderkerk en hun doopdruppels uit te reiken en om de kinderen die naar de middelbare school gaan, welkom te heten bij de jeugdkerk.

Uiteraard kunnen we alle hulp goed gebruiken, dus als u het leuk lijkt om te helpen bij een van  onze projecten, bent u van harte welkom!

Het hele jaar collecteren wij voor een goed doel, dat in de diensten aangekondigd wordt.

Leiding:

Natalie Jaspers-Heijink 06-19236282
Anita Nusselder-Janssen 06-57208116
Vera Arendsen-Evers 06-42689781
Jessica Verkerk-Schneider

06-42610122

 

 NUIEUWS VAN DE KINDERKERK EN JEUGDKERK

Februari 2020
De opbrengst van de collecte, gehouden tijdens het kinderkerk kerstfeest, is € 117,70.

Dit geld is bestemd voor zorgboerderij de Bult in Toldijk waar ze een apparaat willen aanschaffen dat een hulpmiddel kan zijn bij het contact maken met  kinderen met autisme of een verstandelijke beperking.
Dmv aanraken  kan dit houten object geluiden laat horen, geluiden uit de natuur of stad, geluid van muziekinstrumenten of dierengeluiden of huis- tuin- keukengeluiden. Ook kunnen er persoonlijke geluiden worden toegevoegd.
Dit houten instrument kost veel geld en daarom willen wij de Bult helpen om de aanschaf mogelijk te maken.
Ook in de 40-dgn-tijd collecteren we voor dit doel.

De datums van de jeugdkerk in 2020 zijn: 16-2, 20-3, 12-4, 24-5, 7-6 en
5-7.
Jongeren van 12 t/m 16 jaar zijn van harte welkom in de jeugdkerk.
De kinderkerk is er op alle zondagen dat ds Elise voorgaat in de dienst. Alle kinderen van 4 t/m 12 jaar zijn van harte welkom.
Tot ziens in de kinder- of jeugdkerk.

 

Januari 2020
Allereerst voor iedereen de beste wensen voor 2020.
Tijdens het kinderkerk kerstfeest hebben we gecollecteerd voor een goed doel dat deze keer weer wat dichter bij huis is.
De opbrengst van dit jaar is bestemd voor zorgboerderij de Bult in Toldijk. Bij de Bult komen zowel kinderen als volwassenen voor dagbesteding.

Voor kinderen die moeite hebben met communiceren/ contact maken, zoals mensen met autisme, verstandelijke beperking of dementie, willen ze een apparaat aanschaffen dat contact weer mogelijk maakt.

Het gaat om een houten object dat dmv aanraken zoals bijv. tikken, strelen of kloppen geluiden laat horen. Het kan geluiden uit de natuur of stad, geluid van muziekinstrumenten of dierengeluiden of huis- tuin- keukengeluiden  laten horen. Ook kunnen er persoonlijke geluiden worden toegevoegd.
Dit houten instrument kost veel geld om aan te schaffen. Daarom willen wij de Bult helpen om de aanschaf mogelijk te maken.
Ook in de 40-dgn-tijd gaan we voor dit doel collecteren. Van harte bij u aanbevolen.

De jeugdkerk is er in 2020 op de volgende data: 19-1, 16-2, 20-3, 12-4, 24-5, 7-6 en
5-7.
Jongeren van 12 t/m 16 jaar zijn van harte welkom in de jeugdkerk.
De kinderkerk is er op alle zondagen dat ds Elise voorgaat in de dienst. Alle kinderen van 4 t/m 12 jaar zijn van harte welkom.
We hopen jullie ook in dit nieuwe jaar weer te zien in de kinder- of jeugdkerk.

Met vriendelijke groeten,
Anita Nusselder

Op 13 oktober zijn we met de kinderkerk naar de Anholter Dierentuin geweest. Ook een aantal jeugdkerkers zijn mee geweest. De Anholter dierentuin is een kleine dierentuin, net over de grens, met o.a. wilde zwijnen, wolven, geitjes, ezels en een vogelshow. We konden er picknicken, met pannenkoeken en limonade, en de kinderen hebben er met de ezels geknuffeld en fijn in de speeltuin kunnen spelen.
We hadden tijd te kort om alles te bekijken en een aantal kinderen gaven aan er nog weleens naar toe te willen. Dus een geslaagd uitje!
Op 24 december is er weer kinderkerk kerstfeest. We gaan dit jaar een kerststal bouwen van Lego!  Vanaf 19.00 uur is er inloop met muziek en om 19.15 gaan we met de bouw beginnen.
U bent van harte uitgenodigd om het kerstfeest met ons mee te vieren.
Na afloop is er in de Ruimte het intermezzo waar u, onder het genot van koffie/chocola en kerstbrood, kunt napraten over de viering. Voor de kinderen zijn er weer Marsmellows.
Aansluitend, om 20.45 uur, begint de samenzang van de kerstnacht viering.
De jeugdkerk wordt goed ontvangen en kent een bescheiden aanwas. Dus ook in 2020 is er 1x per maand op zondagmorgen jeugdkerk.
In 2019 is er nog eenmaal jeugdkerk op 8 december. De datums voor 2020 zijn: 19-1, 16-2, 20-3, 12-4, 24-5, 7-6 en 5-7.
Jongeren van 12 t/m 16 jaar zijn van harte welkom in de jeugdkerk.
De kinderkerk is er op alle zondagen dat ds Elise voorgaat in de dienst. Alle kinderen van 4 t/m 12 jaar zijn van harte welkom.

   
© Protestantse gemeente Hummelo 2013