Pinksterfeest 2021

Afgelopen zondag hebben we het Pinksterfeest gevierd.

pinksteren_kinderkerk.jpeg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

We hebben gelezen uit Romeinen 8. Daarin staat dat de Heilige Geest voor ons bidt, als we dat zelf moeilijk vinden. Het verhaal zelf ging over een meisje dat met haar vader in het oude Rome naar de kerk ging en daar een brief van Paulus kreeg. Tijdens het bidden denkt ze terug aan haar moeder die kort daarvoor overleden is. Zij is zeer blij en opgelucht als ze hoort dat de Heilige Geest er voor haar is en voor haar bidt, juist als het leven erg moeilijk is.

Wij hebben verschillende samenwerk-opdrachten gedaan. Verstoppertje terwijl de zoeker geblinddoekt was. Maar met hulp was het een stuk makkelijker… Tekenen terwijl je niet zoet wat je tekent, maar met hulp was dit een stuk makkelijker… lastig was dan wel de hulp aanvaarden en loslaten. Dit vinden wij als volwassenen ook nog moeilijk. Het liefst doen we alles alleen, terwijl de hulp er al is… je hoeft er alleen maar om te vragen.

Aan het einde van de dienst vormden de kinderen een erehaag voor alle bezoekers uit de kerk die werden verrast door een bellenblaas-festijn. Zo werd de Heilige Geest nog eens zichtbaar gemaakt.

M.vr.gr. namens de leiding
Anita Nusselder.

 

 

 

   
© Protestantse gemeente Hummelo 2013