De J.C. (Jongeren Contact) komt op donderdagavond bij elkaar, inloop is om 19.30 uur en we beginnen om 19.45 uur. Rond de klok van 21.00 uur is het afgelopen. De eerste bijeenkomst is op 20 september a.s. We beginnen de avond met een kopje thee of chocomel, daarna gaan we samen bezig met geloofszaken en wat zijn onze waarden en normen, door middel van spel, film of muziek komen we samen in gesprek.
Het seizoen begint altijd met NACHT ZONDER DAK, een actie waarbij we ons laten sponseren om één nacht in een kartonnen doos te slapen. De opbrengst is voor de straatkinderen van o.a. Bolivia om hun een scholing te geven zodat ze kans hebben op een betere toekomst.

Kom gerust eens kijken of je met ons mee wilt doen.
De avonden zijn in “De Ruimte” naast de kerk.

Je kunt je aanmelden, maar dat hoeft niet (wel nacht zonder dak).

Gerbrand Hilhorst             382593          Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Ingrid van Berkum            382080          Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 
 

 

Voor de kinderen in de basisschoolleeftijd is er tijdens de kerkdienst de Kinderkerk.
De leiding van de kinderkerk is aanwezig op de zondagen dat ds. Elise Roth voorganger is. Op de zondagen dat ds. Elise Roth geen voorganger is, ligt er materiaal voor de kinderen klaar. Hiermee kunnen ze in de dienst aan de slag.
We beginnen 23 september met de Startzondag.
Op zondag 30 september hebben we ons jaarlijks uitje.
Tijdens de adventperiode richten we ons op kerst. We sluiten af op 24 december met een Herdertjestocht, waarbij iedereen van harte welkom is.

Op vrijdag 12 april gaan we in de Ruimte samen palmpaasstokken maken. Iedereen, groot en klein, is van harte welkom!
Op palmzondag komen we eerst samen in de kerk, om vervolgens eieren te zoeken op het schoolplein van obs De Woordhof. Vanaf 11.15 uur zullen we in optocht door het dorp gaan onder begeleiding van muziekvereniging Hummelo en Keppel.

Na pinksteren sluiten we het seizoen af met een Familiedienst om de oudste kinderen uit te zwaaien en de uitreiking van de doopdruppels om 5-jarige kinderen te verwelkomen.

Uiteraard kunnen we alle hulp goed gebruiken, dus als u het leuk lijkt om te helpen bij een van  onze projecten, bent u van harte welkom!

Het hele jaar collecteren wij voor Stichting Ekika. Deze stichting zorgt voor een gevulde koffer voor pleegkinderen en kinderen zonder thuis.

Leiding:

Natalie Jaspers-Heijink 06-19236282
Anita Nusselder-Janssen 06-57208116
Vera Arendsen-Evers 06-42689781
Jessica Verkerk-Schneider

06-42610122

 

NIEUWS VAN DE KINDERKERK

08-03-2018 - Op 1 april viert de kinderkerk het Paasfeest met een paasmaaltijd. Na het gezamenlijke begin van de dienst in de kerk gaan we naar de Ruimte om daar samen met JC te genieten van een maaltijd met matzes, broodjes en een lekker gekookt eitje. Ondertussen wordt het paasverhaal over de opstanding van Jezus verteld.
Na Pasen is er weer kinderkerk op 22 april, en vervolgens op 13 mei.
Begin maart hebben we weer onze jaarlijkse collecte gehad. Mocht er geen collectant bij u zijn geweest en wilt u het werk van de kinderkerk steunen dan kunt u ook een gift overmaken op reknr. NL 48 RABO 0315007370 tnv kinderkerk Hummelo.
Alle collectanten bedankt voor hun hulp en alle gulle gevers hartelijk dank voor uw bijdrage. We hopen u een keer te mogen verwelkomen bij een van onze aktiviteiten.
Alle kinderen hopen we te zien op zondagmorgen in de kerk

04-12-2017 - Op eerste Advent hebben we uitnodigingen gemaakt voor het kinderkerstfeest op kerstavond. De kinderen kunnen die aan familie en bekenden geven. Ook hangen overal flyers van het kinderkerk kerstfeest. We hopen dan ook dat er veel mensen komen kijken naar het kerstverhaal.

Op tweede Advent, 10 december, komt Gabriel bij Maria op bezoek. Op deze ochtend gaan we weer kerstbakjes maken, waarbij JC ons komt helpen. Een deel van deze kerstbakjes gaan de kinderen (m.b.v. de leiding) weer rondbrengen in de gemeente. Ook gaan we dan knutselen voor de kerstmarkt, waar de kinderkerk, samen met JC, met een kraampje zal staan.
Op derde Advent, 17 december, gaan we het hebben over het lied van Maria. Aansluitend zal de generale repetitie voor het kinderkerk kerstfeest plaatsvinden.
Op zaterdag 16 december staat de kinderkerk dus, samen met JC, op de kerstmarkt. We verkopen diverse spullen waaronder, door de kinderen gemaakte, kerstbakjes en ander leuk knutselwerk. Komt dat zien en vooral kopen! Met de opbrengst kunnen wij de kinderkerk invulling blijven geven en alle andere activiteiten blijven organiseren.
Bij Vera en Thijs Arendsen is op 20 november een dochter geboren. Namens de hele gemeente feliciteren wij Vera, Thijs, Teun, Cato en Chiel van harte met de geboorte van hun dochter en zusje Puck.
En wij hopen dat jullie er allemaal zullen zijn op tweede Advent, dan kunnen we heel veel spullen maken voor de kerstmarkt.

20-11-2017 - Tijdens de kinderkerkvergadering op 8 november j.l. konden we kennismaken met de actieve inbreng van Jessica Verkerk. Zij komt de leiding van de kinderkerk versterken, waar wij heel blij mee zijn. Jessica van harte welkom bij de kinderkerk en we hopen op een gezellige en prettige samenwerking.
Op 26 november is er geen kinderkerk maar is er oppas.
Tijdens Advent zal er op drie zondagen kinderkerk zijn.
Op 3 december, eerste Advent, staat de kinderkerk onder leiding van Anita. Advent is de tijd van voorbereiding op het kerstfeest, de tijd waarin de komst van Jesus Christus wordt verwacht. Op eerste Advent gaan we het hebben over een zoon voor Zacharias en Elisabeth. We gaan deze ochtend uitnodigingen maken voor het kinderkerk kerstfeest.
Op tweede Advent, 10 december, gaan we weer kerstbakjes maken, waarbij JC ons komt helpen. Ook gaan we dan knutselen voor de kerstmarkt, waar de kinderkerk, samen met JC, op zaterdag 16 december met een kraampje zal staan.
We hopen er, samen met jullie, weer een gezellige Adventtijd van te maken, dus tot ziens op zondag 3 december, op eerste Advent .

11-09-2017 - De eerste vergadering hebben we weer gehad. We zijn alweer aan het brainstormen over advent en kerst. Kortom we gaan weer beginnen.

Het nieuwe seizoen gaat van start op zondag 17 september. Het belooft een gezellige morgen te worden.
Het thema van de dienst is kerkproeverij, een open huis, het idee is om mensen te laten proeven van/ kennis maken met de kerk.
Tijdens de dienst gaan we in de Ruimte een proeverij houden zodat je met verschillende smaken kunt kennismaken. Na de dienst is er koffie en kan er geproefd worden van het lekkers dat er is. En we hopen elkaar wat beter te leren kennen door tijdens een wandeling met elkaar in gesprek te gaan, dit is ook een soort proeverij.
Misschien wil er een vriendje of vriendinnetje meekomen naar het open huis van de kerk.
Iedereen is van harte welkom bij de kerkproeverij.
Dus komt allen op zondag 17 september naar het open huis in de kerk van Hummelo. Met vriendelijke groeten namens de leiding,
Anta Nusselder (tel. 0314-323505)eerste vergadering hebben we weer gehad. We zijn alweer aan het brainstormen over advent en kerst. Kortom we gaan weer beginnen.
Het nieuwe seizoen gaat van start op zondag 17 september. Het belooft een gezellige morgen te worden.
Het thema van de dienst is kerkproeverij, een open huis, het idee is om mensen te laten proeven van/ kennis maken met de kerk.
Tijdens de dienst gaan we in de Ruimte een proeverij houden zodat je met verschillende smaken kunt kennismaken. Na de dienst is er koffie en kan er geproefd worden van het lekkers dat er is. En we hopen elkaar wat beter te leren kennen door tijdens een wandeling met elkaar in gesprek te gaan, dit is ook een soort proeverij.
Misschien wil er een vriendje of vriendinnetje meekomen naar het open huis van de kerk.
Iedereen is van harte welkom bij de kerkproeverij.
Dus komt allen op zondag 17 september naar het open huis in de kerk van Hummelo. Met vriendelijke groeten namens de leiding,
Anta Nusselder (tel. 0314-323505)

 

20-06-2017 - Op zondag 4 juni hebben we een mooie Pinksterdienst gehad. In deze dienst hebben we samen met de mensen in de kerk geprobeerd om woorden, goede wensen te verspreiden. Iedereen kon aan het begin van de dienst een wens / boodschap schrijven op een briefje in de vorm van een vogeltje. Van al deze vogeltjes hebben de kinderen een mooie mobiel gemaakt met de kleuren van het vuur, rood, oranje en geel, erin verwerkt. Na afloop van de dienst namen de kinderen de mobiel mee naar huis, naar 's-Heerenberg, sommige bleven in Hummelo, naar Laag-Keppel, naar Duitsland. Op deze manier verspreiden we de goede wensen uit de Pinksterdienst verder, door de Achterhoek en verder de wereld in.
Na deze mooie Pinksterdienst gaan we alweer naar de laatste kinderkerkdienst van dit seizoen.
Dit is ook een hele bijzondere dienst. In deze familiedienst, overstap/ doopdruppeldienst, die buiten plaatsvind, maakt Mirte Weijers de overstap van de kinderkerk naar JC. Ook worden een aantal 5-jarigen verwelkomd bij de kinderkerk.
Deze hele speciale dienst vind plaats op 2 juli bij de Klevenhorst. Wij hopen uiteraard op mooi weer zodat het voor Mirte een hele speciale dienst wordt en een hele mooie afsluiting van het seizoen. We hopen ook dat jullie allemaal komen zodat het voor de 5-jarigen een warm welkom wordt bij de kinderkerk.

27 maart 2017 - Op 2 april is er weer kinderkerk en Vera zal dan het verhaal vertellen. Op 9 april is het palmzondag. Aan het begin van de dienst komen de kinderen van de kinderkerk met hun versierde palmpaasstok in de kerk. Daarna gaan ze naar de Woordhof om daar op het schoolplein eieren te zoeken.  Ook andere kinderen zijn vanaf 10.20 uur van harte welkom om te helpen zoeken naar het gouden ei.

Om 10.45 uur gaat de optocht van start. Vooraf gegaan door  muziekvereniging "de Eendracht" wordt de volgende route gelopen: Keppelseweg- Groeneweg-Beatrixlaan-Bakkerstraat-Dorpsstraat-Pennekampweg-Brouwerij-Keppelseweg. 
De kinderen gaan tijdens de optocht door de kerk. De Eendracht en de volwassenen blijven buiten wachten. De gemeente gaat achter de kinderen aan naar buiten waarna de optocht verder gaat naar de Pennekampweg.
Na afloop van de optocht is er voor ieder kind weer de welbekende verrassing.
We hopen op mooi weer en veel kinderen met een versierde stok, zodat het een fleurige optocht wordt.

27 februari - De kinderkerk heeft op dit moment vakantie. De eerst volgende keer dat we er weer zijn is op 19 maart.
De afgelopen weken hebben we onze jaarlijkse collecte weer gehouden. Uw bijdrage wordt gebruikt voor o.a. werkmateriaal voor leiding en kinderen ( abonnement op Bonnefooi, papier, potloden, lijm ect.), het aanschaffen van het paas- en kerstproject, traktaties, bijbels voor de kinderen die de overstap naar JC maken. Ook organiseert de kinderkerk de palmpaasoptocht in Hummelo. Aan het eind van het seizoen hebben we met de kinderen een uitstapje en een maal in de vier jaar gaan we naar een museum dat aansluit bij een onderwerp waar we het over hebben gehad.
Er is kinderkerk op zondagmorgen als Ds Elise Roth voorgaat in de dienst. We beginnen dan in de kerk en gaan na ongeveer tien minuten naar de Ruimte waar we uitleg geven over een Bijbelverhaal. Er vinden korte gesprekjes plaats en er is een verwerking. Vaak komen we aan het eind van de dienst weer terug in de kerk.
De ideeën voor dit alles halen we uit de Bonnefooi. Ook hebben we regelmatig overleg met Ds Elise.
De kinderkerk is er voor kinderen van 4 t/m 12 jaar. Iedereen is van harte welkom om op zondagmorgen, tussen 10.00 en 11.00 uur, een kijkje te komen nemen.

19 december - Op zondag 4 december hebben we met hulp van JC kerstbakjes gemaakt. Deze bakjes zijn na afloop van de dienst, door de kinderen en leiding, bezorgd bij mensen in Hyndendeal en in het dorp.
Op zaterdag 10 december hebben we de film opgenomen. Met enige vertraging, het geluid deed het niet, zijn we van start gegaan. Eerst werden alle liedjes opgenomen en vervolgens alle teksten. Alle kinderen hebben het heel erg goed gedaan. Soms moest het een aantal keren opnieuw. Sommigen moesten lang wachten voor ze aan de beurt waren. Maar het was gezellig en iedereen heeft ontzettend zijn best gedaan om alles zo mooi mogelijk erop te krijgen.
We willen alle kinderen en hun ouders bedanken voor hun medewerking en het geduldig wachten. Cameraman Rudi bedankt voor de prettige samenwerking. De familie Veeneman bedankt voor hun gastvrijheid. En Evelien Hilhorst bedankt voor de catering, zij heeft al die lekkere broodjes gesmeerd die we 's middags kregen. IEDEREEN BEDANKT!!

De godsdienstles wil kinderen helpen:

· om een eigen kijk op het leven te ontwikkelen;
· om vertrouwd te raken met de Bijbelse verhalentraditie;
· om te ervaren wat geloof in het leven kan betekenen;
· om van jongs af aan te leren respect te hebben voor andere geloven,
  levensovertuigingen en culturen.  

De kinderen moeten zich hiervoor, ruim vóór het nieuwe schooljaar,
opgeven via een brief die door de school aan de kinderen meegegeven
wordt voor de ouders.

Een nachtje slapen in zelfgemaakte krotjes van karton, wie vindt dat niet spannend? Elk jaar doen honderden jongeren op verschillende plaatsen in het land mee aan de actie Nacht Zonder Dak. Zo ervaren ze voor één nacht wat jongeren elders in de wereld elke nacht meemaken. Want er zijn heel veel jongeren voor wie het leven zonder dak boven hun hoofd geen keuze is.
In het weekend van 7 en 8 september deden 9 jongeren en 4 volwassenen uit Hummelo, Drempt en Keppel mee aan deze actie georganiseerd door de jeugdouderlingen van de Protestantse Gemeente Hummelo, Drempt en Oldenkeppel.

   
© Protestantse gemeente Hummelo 2013