Het is mogelijk het kerkgebouw te huren.
Voor huur in relatie tot een uitvaart kunt u contact opnemen met mevrouw Leida Wenneker-Kuperij(0314 381724 of 06 18061384).
Bij geen gehoor kunt u contact opnemen met: Hans Nusselder (0314-381973 of 06-12355856)
De tarieven van de Protestants Gemeente Hummelo vindt u hier.

Voor overige huur kunt u ook contact opnemen met Leida Wenneker, coördinator van 'De Ruimte' en het multifunctionele kerkgebouw: 0314-381724

 

Voorzijde De Ruimte

In de zomermaanden is de kerk op zaterdag open van 10.00 tot 15.00 uur, zodat een ieder de kerk in kan lopen om rond te kijken of een moment stil te zijn. Er is informatie over het kerkgebouw en over de geloofsgemeenschap.

Achter in de kerk is een plek ingericht voor een moment van stilte, van meditatie. Er kan een kaars worden aangestoken ter ondersteuning van een gedachte, een gebed. ook kan een gedicht / lied meegenomen worden.

Wie moeite heeft om op eigen gelegenheid ter kerke te gaan, kan contact zoeken met zijn/haar wijkouderling. Er wordt dan gezocht naar een oplossing voor vervoer.

De hele kerk is voorzien van een ringleiding voor minder goed horenden.

De kerk is rolstoeltoegankelijk.

 

Door het multifunctioneel maken van het kerkgebouw en het realiseren van een aanbouw ten behoeve van kerkelijke- en niet-kerkelijke activiteiten, is er een bredere bestemming voor het kerkgebouw. Door het gebouw een bredere bestemming te geven dan voor de zondagse eredienst alleen, kan worden verzekerd dat de dorpskerk ook op langere termijn voor de gehele Hummelose bevolking een belangrijke en samenbindende functie zal kunnen (blijven) vervullen.

De aanbouw heeft de naam "De Ruimte" gekregen en heeft de volgende functies:
Gebruik voor allerlei kerkelijke bijeenkomsten en activiteiten. Gebruik als dorpshuis voor alle mogelijke verenigingen en instellingen in het dorp. Gebruik als foyer bij een bijeenkomst in de multifunctioneel gemaakte kerk. De mogelijkheid om voorafgaande aan een rouwdienst afscheid te nemen van een overledene, of als extra ruimte bij een druk bezochte uitvaartdienst.

Voor inlichtingen of reserveringen van het multifunctionele kerkgebouw en "De Ruimte" kunt u terecht bij Leida Wenneker-Kuperij. Zij kan u alles vertellen over de mogelijkheden en de tarieven.

Zie ook de website www.dorpshuishummelo.nl  

 

 

WAT IS ER DE KOMENDE TIJD TE DOEN IN ONS MULTIFUNCTIONELE KERKGEBOUW:

 

Zanglokaal Doetinchem
organiseert 7 december 2019 een Zangdag
Christmas Carols in de Dorpskerk van Hummelo


Ding dong merrily on high                                 

In heaven the bells are ringing:                         
Ding dong! Verily the sky                         
Is riv’n with angels singing ……
..

 

Lijkt het jou ook fijn om in kerstsfeer te komen, zing dan mee tijdens deze Zangdag Christmas Carols. Je kunt je opgeven via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bij Gerda ( 06 44418603) of Tjeerd ( 06 17011427).

Na betaling van € 27,50 krijg je de muziek thuis gestuurd, zodat je het kunt printen. Het programma Capella Reader ( dat je gratis kunt gebruiken) helpt je bij het oefenen van jouw partij.

7 december inloop 9.30 uur, waarna we om 10.00 uur starten. Op de zangdag maken we er o.l.v. dirigente Dineke de Roo een mooi geheel van. ’s Middags om 16.00 uur geven we een concert. Denk je: Ik wil liever komen luisteren, dan ben je ook van harte welkom. Nodig je familie en vrienden ook uit. De kerk is open vanaf 15.45 uur. Vrij entree, openschaalcollecte bij uitgang.

Na afloop schenken we Glühwein en warme chocolademelk.

Voor 2020 staan de volgende Zangactiviteiten gepland:

  • Vrouwenzangdag 25 januari 2020
  • Zangdag Oude koormuziek 29 februari 2020
  • Zangdag Noord-Europese koormuziek                25 april 2020
  • A capella Zangweek 2019 20 t/m 24 juli 2020
  • Zangdag Byzantijnse muziek 3 oktober 2020
  • Zangdag Christmas Carols 12 december 2020

Verdere informatie over bovengenoemde zangdagen volgt.

Ook hiervoor kun je je opgeven via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Zanglokaal Doetinchem : Dineke de Roo, Gerda Gotink en Tjeerd Visser 

 

   
© Protestantse gemeente Hummelo 2013